Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
5 2023
 
Det går fortfarande att ringa Patrik men han kommer inte åt Facebook.
Det går fortfarande att ringa Patrik men han kommer inte åt Facebook.

Patrik Brodén borta från Facebook i två veckor

Publicerad: 2009-07-04

Vänner och släkt chockerades när södertäljebon Patrik Brodén under gårdagen lät meddela via sin Facebook-status att han inte skulle ha möjlighet att använda sitt Facebook-konto på hela två veckor. Det exakta meddelandet som Patrik lämnade i sin status lyder;

"Grattis mina vänner på Facebook from imorgon (4/7) och fram till den 19/7 kommer jag inte att möjlighet att skriva inlägg här på FB så nu blir det lite lugnt och skönt för er när ni slipper läsa allt skit jag skriver."

Under dagen har Facebooks administratörer meddelat att belastningen på Facebooks svenska servrar minskat med hela 30% och man räknar med att det är helt tack vare Patriks frånvaro.
- Så fort trafiken började komma igång på lördagsmorgonen märkte vi att det var mindre belastning än vanligt och när vi analyserade loggfilerna kunde vi se att det berodde på att Patrik inte gjort de vanliga femtio testen eller spelat något av de 326 Facebookspel som han deltar i, han hade inte någon aktivitet alls faktiskt, berättar Gören Staffansson, webmaster för Facebook Sverige.

Johan Syrén, barndomskamrat till Patrik berättar om hans frånvaro från Facebook;
- Det märks skillnad, vanligtvis när jag loggar in så har jag en 30-40 grupp- och spelinbjudningar från honom, idag när jag loggade in så hade jag bara en enda inbjudan till gruppen "Jag har kissat på Ringmuren", en grupp för alla som kissat på Ringmuren i Visby. Jag gick inte med, för jag har ju inte kissat på den.

Patrik har i sitt meddelande inte angett någon anledning till varför han är frånvarande från Facebook i två veckor och detta har utlöst en våg av olika konspirationsteorier som spridits på nätet.
- Han kan inte vara kidnappat för isåfall skulle han ju inte varna om att han inte kan vara online på Facebook, fast och andra sidan ifall någon ville kidnappa honom i två veckor så skulle det ju inte väcka någon misstanke ifall man först hackade hans Facebookkonto och sen skrev att han kommer vara borta i två veckor, berättar Patriks vän Fredrik Nilsson.

- Kan det vara typ en krökarsemester med kompisarna? Eller kan det ha något att göra med typ Michael Jackson, det är faktiskt rätt konstigt att detta inträffar samtidigt, Patrik borta i två veckor och allt rabalder med Michael Jackson, säger Beatrice Andersson ännu en av Patriks vänner.

Patriks äldre bror Martin berättar för Svenskbladet;
- Detta är väldigt olikt honom, min bror lever för fyra saker, metal, rollspel, Facebook och metal, eftersom han inte kan ägna sig åt Facebook måste det vara metal eller rollspel som håller honom borta de här två veckorna.

- Lita på mig, han kommer vara tillbaka om två veckor och då kommer han ta igen allt han missat, jag skulle inte bli förvånad ifall hela Facebook kollapsar för en dag eller två runt den 20:e Juli, berättar Martin och skakar på huvudet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev