Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Passagerarna tvingades till ett ångestfyllt dygn på Finlandsbåten.
Passagerarna tvingades till ett ångestfyllt dygn på Finlandsbåten.

Passagerare tvingades stanna kvar på båt de grisat ned

Publicerad: 2010-03-03

Hundratals bakfulla och ångestfyllda passagerare tvingades under tisdagen att spendera ännu ett helt dygn på den båt som de kvällen innan grisat ned och levt fan på i vetskap om att de kommer kliva av båten nästa morgon.

Efter den sedvanliga kvällen av billig taxfree sprit, bråk i diskoteket, pinsamma raggningsförsök och spyor på båtens heltäckningsmatta var passagerarna på Birger Jarl redo att äta en frukostbuffé på tisdagsmorgonen för att sedan gå iland i Stockholm för att sova av sin bakfylla och återgå till sin skenheliga Svenssontillvaro i ett par veckor.

Istället snuvades passagerarna på sin flykt undan ångesten och Finlandskryssaren Birger Jarl fastnade i isen i Stockholms yttre skärgård under drygt 8 timmar på tisdagen. Trots assistans från en isbrytare tvingades kryssningsfartyget att vända tillbaka till Åland med samtliga passagerare kvarvarande på skeppet.

Passagerare berättar om en tryckt stämning på båten, många passagerare undvek helt ögonkontakt och flera höll sig hela tiden instängda i sina hytter för att slippa behöva konfronteras med heltäckningsmattor som stank av klorin och kompletta främlingar som man kvällen innan försökt hångla med.

Lisa Nordin 21, åkte tillsammans med tre jämnåriga vänner, de berättar att båten var halvt öde på tisdagen;
- Skeppet luktade klorin och spyor, det var halvtomt överallt, ett tag trodde jag att jag fick syn på en kille jag fyllehånglat med, men då gömde jag mig snabbt i barnens bollhav, det luktade kiss där.

Jonas Svedin och Kjell Hörnström tillhörde ett sällskap med killar som firat en 25-årsfest på Birger Jarl, de hade räknat med att vara hemma på tisdagsmorgonen;
- Vi är portade från Silja Line och Viking efter ett par resor, så det fick bli Ånedinlinjen och Birger Jarl. Igår natt bajsade vi på våra britsar och sen fällde vi upp dom mot väggen, vi brukar göra så nämligen. Men den här gången tvingades vi istället att bo i vår egen avföring, berättar Kjell Hörnström.

Ögonvittnen berättar att båtens taxfreebutik endast hade lager nog för en rundresa och att allt som stod att erbjuda  i alkoholväg under tisdagen var Creme de Menthe och Bols Bananlikör. Samma sak gällde för båtens barer vars öl och vin tagit slut sent under natten, man kunde endast erbjuda ett par flaskor med ljummen Koskenkorva utan is då all denna också tagit slut under natten.

Med åtskilliga passagerare fortfarande boendes i ostädade och nedspydda hytter som de grisat ned på måndagsnatten då de räknat med att kunna lämna skeppet nästföljande dag, satte Birger Jarl kurs mot Mariehamn. Källor berättar om ovärdiga förhållandena där folk iklädda gårdagens skrynkliga och svettiga festkläder halsade ljummen Koskenkorva blandat med bananlikör.

När skeppet väl anlände till Mariehamn under tisdagskvällen hade de flesta passagerarna kollapsat i stora svettstinkande kötthögar i skeppets korridorer och en företrädare för Ånedinlinjen berättar att man nu kommer att spola av dem med vattenslang på däck innan man slussar vidare dem till större skepp som har fyllda spritförråd och som kan klara av isen lättare.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD DT GT SR Skanskan Corren Aftonbladet Sydsvenskan MSN GP NSD LNY Kuriren BT Nyhetskanalen NT DN2 SvD2 DN3 DN4 SvD2 SvD3 Aft2 Aft3 Aft4 Expressen Expressen2 Expressen3 SvD4 DN5
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 17 kommentarer

Konstigt
Handlar det verkligen om Birger Jarl? Under de år jag åkt med båten har jag varken sett bollhav eller uppfällbara britsar. Ska man svartmåla kan man väl göra åtminstonde ett minimum av reserch.

Stammis, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: HAHA
Jo men nu har alla fått komma hem igen. Båten är städad ordentligt av två polska städpersonal som vi hyr in på lågt pris. Nästa gång ska vi ha beredskap med fotodukumentation av hytterna före och efter svineriet. Vi kan lätt fakturera 2.000:- för en hyttstädning. Tillägg för äckel kan vi ta också minst 1.000:- extra.

Lena Tervonen, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

HAHA
HAHA!! kan inte mer än att garva åt detta, de får nu förfan skylla sig själva om de har betet sig som barnen på dagiset brukar göra... ''25 år och bajsar i sängarna'' !!! HAHAHAHA!! fan vart går gränsen för omogenhet??

EE, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Man blir ju sugen på en kryssning!
Sköna annonser kopplade till artikeln! "Tallink Silja Line - Rätt mix för en lyckad konferens till sjöss!" - jag bokar direkt!

Kraut, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Botas med bidrag
Blått Sverige svenska krusbär har

slips gossen, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank