Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
6 Oktober 2022
 
Utbildningscentrumet var front för helt annan verksamhet.
Utbildningscentrumet var front för helt annan verksamhet.

Parken ZOO bedrev hemligt utrotningsläger

Publicerad: 2012-12-08

Under flera år har parken ZOO påstått sig samla in pengar till de utrotningshotade jättestora Montserratgrodorna, så kallade kycklinggrodor som lever på ön Montserrat i Karibien (sambandet med namnen är ej en slump).

Djurparken har dessutom hävdat att man byggt en utbildningsanläggning på ön tillsammans med en viltvårdsorganisation. Detta har visat sig vara en lögn då ön enbart har 5,000 invånare och inte behöver någon särskild utbildningsanläggning.

Trots detta äger Parken ZOO en anläggning om circa tjugo hus omgivna av stängsel på ön Montserrat, efter grävande journalistik har det visat sig att Parken ZOO bedrev en helt annan typ av verksamhet i byggnaderna än vad man givit sken av.

En utbildningsanläggning var det aldrig tal om, istället organiserade man ett koncentrationsläger för Pandor i anläggningen. Via olaglig handel i Kina köpte man och importerade utrotningshotade pandor, som man sedan långsamt lånsamt plågat ihjäl.

I vissa sällsynta fall har pandor skeppats till Sverige och Parken ZOOs anläggningar, dessa pandor har sedan slagits ihjäl med kofot av PRAO-elever från stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna.

Göran Stollerud, professor i Zoologi samt en av Sveriges mest framstående buktalare, har kommenterat avslöjandet:
- När man har som affärsidé att visa upp olika typer av exotiska djur får man som konsument inte bli förvånad ifall djurens välbefinnande kommer i andra eller tredje hand. Djurparker är inga välgörenhetsorganisationer.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: aftonbladet sveriges radio gp svt svd
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Åååååh!
Jag ska se till att ta mig till Parken Zoo så fort jag kan, jätteintressant att se på pandor ju. Att det är lite kallt gör ju inget, djuren är ju vana vid kyla. PS. Det är inget fel att plåga ihjäl pandor, de kommer ju ändå vara utrotade om några år.

Vit krnkt man, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fel stadsdel
PRAO-eleverna kom egentligen från stadsdelen Snopptorp, därav aggressiviteten!

Psyko-Patrik, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Okoncentrerade djur ska få åka på läger!!!!
Jag har många gånger stört mig på de okoncentrerade pandorna på parken ZOO. Så jag tycker att det var bra att man skickade kräken till ett koncentrationsläger.

Hen, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Arbete ger gräs
Girafferna bär ju gula stjärnor..

Max Balling, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Lagomlandet Sverige
Så länge man är politiskt korrekt tycks allt vara möjligt i lagomlandet Sverige. Som tur är jag både feminist, bög och sexköpsmotsåndare så jag får göra vad jag vill och inga kommentarer ger jag heller. Men nu skall jag slå ihjäl några pandor ock käka marinerade grodlår...

Pekka, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank