Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Utbildningscentrumet var front för helt annan verksamhet.
Utbildningscentrumet var front för helt annan verksamhet.

Parken ZOO bedrev hemligt utrotningsläger

Publicerad: 2012-12-08

Under flera år har parken ZOO påstått sig samla in pengar till de utrotningshotade jättestora Montserratgrodorna, så kallade kycklinggrodor som lever på ön Montserrat i Karibien (sambandet med namnen är ej en slump).

Djurparken har dessutom hävdat att man byggt en utbildningsanläggning på ön tillsammans med en viltvårdsorganisation. Detta har visat sig vara en lögn då ön enbart har 5,000 invånare och inte behöver någon särskild utbildningsanläggning.

Trots detta äger Parken ZOO en anläggning om circa tjugo hus omgivna av stängsel på ön Montserrat, efter grävande journalistik har det visat sig att Parken ZOO bedrev en helt annan typ av verksamhet i byggnaderna än vad man givit sken av.

En utbildningsanläggning var det aldrig tal om, istället organiserade man ett koncentrationsläger för Pandor i anläggningen. Via olaglig handel i Kina köpte man och importerade utrotningshotade pandor, som man sedan långsamt lånsamt plågat ihjäl.

I vissa sällsynta fall har pandor skeppats till Sverige och Parken ZOOs anläggningar, dessa pandor har sedan slagits ihjäl med kofot av PRAO-elever från stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna.

Göran Stollerud, professor i Zoologi samt en av Sveriges mest framstående buktalare, har kommenterat avslöjandet:
- När man har som affärsidé att visa upp olika typer av exotiska djur får man som konsument inte bli förvånad ifall djurens välbefinnande kommer i andra eller tredje hand. Djurparker är inga välgörenhetsorganisationer.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: aftonbladet sveriges radio gp svt svd
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!