Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
16 Juni 2024
 
Svenskars nyfikenhet strre hot n mannen med det milt efterblivna leendet.
Svenskars nyfikenhet strre hot n mannen med det milt efterblivna leendet.

Nyfikna svenskar bakom kraschen av myndigheters hemsidor

Publicerad: 2012-10-07

Att det inte var Anonymous som låg bakom kraschen av flera svenska myndighetssajter kan Dagens Svenskbladet nu avslöja. Istället var det den stora tillströmningen av nyfikna svenssons som till slut fick sajter som domstol.se att slutligen gå ner.

Arbetsskygga fredagssurfare
Anders Ahlqvist, IT-brottsexpert på Rikspolisstyrelsen förklarar:
- Det var en olycklig kombination av mycket. Just 14.30 på en fredag, som hotet gällde, är också då folk som mest slösurfar på jobbet i väntan på helgen. Så när Aftonbladet och alla andra höll på att haussa myndighets-Sveriges undergång var det många som lockades till sajterna för att eventuellt få läsa ”The requested URL could not be retrieved”. 

Till slut blev belastningen för hård. Efter att tusentals och åter tusentals svenskar strömmade i lämmeltåg för att se undergången av sidor som sapo.se, domstol.se, aklagare.se, blev överbelastningen ett faktum.
- Svenska myndighetssajter är helt enkelt inte dimensionerade för att folk ska besöka dem. Domstol.se besöks normalt av de egna tjänstemännen, en och annan rättshaverist samt någon arbetslös SD:are och tillika Avpixlat-skribent, säger Ahlqvist.

 


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: idg idg tw tw tw pc ab
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev