Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
1 2021
 
Bara riktiga praktfittor ger sig ut på poänglösa resor till Arktis.
Bara riktiga praktfittor ger sig ut på poänglösa resor till Arktis.

Ny menlös expedition av Skinnarmo

Publicerad: 2009-06-16

Ola Skinnarmos nya livsfarliga expedition gav sig av från Stockholms Skärgård under måndagen. Den här gången bär expedition av till någonstans norrut mot Arktis eller Nordpolen eller någonstans otroligt jävla långt norrut, där det är svinkallt och de enda levande varelserna är pingviner och isbjörnsjävlar.

Årets sponsorer, finansbolag, IKEA samt krisdrabbade SAAB har bidragit med en hemlig summa pengar för att betala passagen upp till Arktis åt Skinnarmo i hopp om att detta ska bli den sista gången som den envise jäveln vill åka till Arktis igen. Ytterligare tusentals svenskar ifrågasätter även Skinnarmos mentala hälsa då han uppenbarligen år efter år envisas med att åka på samma livsfarliga långa och menlösa expeditioner.

Källor nära Skinnarmo berättar att den självutnämnde "upptäckaren" är övertygad om att Arktis behöver "utforskas", trots att hela kontinenten kartlagdes i början av 1900-talet. Samtidigt berättar andra källor att Skinnarmo är så pass förvildad av sina konstanta expeditioner att han kommunicerar med grymtningar, äter rått kött direkt ur förpackningen från ICA samt envisas med att uträtta sina behov i en plastbunke.

Pensionären Bernt-Åke Lilja, 72 år, kommenterar;
- Tröttnar inte den där jäveln på Arktis snart? Han har ju varit där varje år i flera månader, är det något vi missat med Arktis va? Finns det ett nöjesfält med världens största berg- och dalbana på Arktis? Vad fan är så speciellt med att åka till Arktis?

Staffan Klinga 26 år,  kundassistent berättar;
- Själv tycker jag det verkar jävligt onödigt att åka till Arktis där det är svinkallt, man är tvungen att skita i ett hål i marken i flera månader och det kryllar av aggressiva isbjörnar. Särskilt som det inte finns någon poäng med att åka dit, annat än att man åkt dit, det verkar poänglöst.

- Jag tror hellre jag skulle jobba lite, träffa lite kul människor, ha lite ledigt hemma och bara slappa, och kanske ta en sista minuten-resa till Grekland eller Spanien, Arktis upp mitt arsle, tillägger Staffan.

Studenten Pontus Johansson 22 år berättar;
- Ola Skinnarmo är en av mina stora idoler och förebilder, nu när han ska riskera livet med ännu en menlös expedition med luddigt syfte kan jag bara säga att jag hoppas att jag aldrig blir så evinnerligt korkad att jag ger mig in på något sånt frivilligt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 9 kommentarer

Poesi
Stockholm i mitt hjärta. Arktis upp mitt arsle.

Majken, (för 30 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Upplevelse
Är det bättre att jaga runt efter en boll på en gräsplan. Det slutade jag med när jag var 15 år. Numera åker jag till Arktis och blir rik på upplevelser.

Bo Kristiansson, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ack...
Nu förlorar Svenskbladet ännu mer av min trovärdighet... Om de inte kan uppvisa en pingvin som hälsar från Nordpolen.

Brdmorfar, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Folk grinar...
...dom måste avrättas

FREDDY KRÜGER, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: kontinenten arktis måste ha gått fort att utforska :)
nej det finns land under

ollonet, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank