Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Länspolismästare Carin Götblad kommer i fortsättningen bevakas av ett privat amerikanskt vaktbolag.
Länspolismästare Carin Götblad kommer i fortsättningen bevakas av ett privat amerikanskt vaktbolag.

Missförstånd vid personlarm till SÄPO

Publicerad: 2009-09-11

Under ett parti crazy golf som Stockholms länspolismästare, Carin Götblad, spelade på sitt kontor råkade hon ramla och skada sitt knä så pass allvarligt att hon inte kunde krypa till en telefon för att åkalla hjälp. Götblad valde då istället att utlösa det personlarm som leder direkt till SÄPO och som ska garantera hennes personliga säkerhet.

Ingen undsättning kom dock från SÄPO och Götblad blev istället tvungen att krypa ut på gatan utanför kontoret och fick där hjälp av en förbipasserande. I den utredning som skett efter händelsen har det visat sig att ett misstag begicks vid SÄPOS bevakningscentral, den operatör som var i tjänst vid tillfället misstog Götblads larm för "Likvidera Johannes Brost"-larmet, misstaget skall dock ha upptäckts och uppdraget avbröst innan man hann bringa Brost om livet.

En av SÄPO-agenterna som var på uppdraget kommenterar;;
- Brost satt hemma och läste i en länsstol, jag hade honom i kikarsiktet och väntade bara på att hans fru skulle lämna rummet innan jag slutförde uppdraget. Som tur var för Brost så meddelade de över radion att uppdraget skulle avbrytas innan hans fru lämnade rummet.

Länspolisstyrelsens förtroende för SÄPO har emellertid sjunkit så till den grad att man nu lagt ut bevakningen av länspolismästaren på entreprenad. En amerikansk specialgrupp har redan hittats och utsetts till SÄPOS efterträdare och kommer nu följa länspolismästaren vart hon än rör sig. Carin Götblad kommenterar;
- Jag hade ett problem, SÄPO kunde inte hjälpa mig och jag hittade de här grabbarna...


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Opassande
Det kommer att bli spänningar mellan den här amerikanska styrkan och den vanliga serbiska ordningspolisen i Sverige. Götblad borde ha tänkt sig för! Dessutom borde SÄPO inte kommentera Brosts frus förehavanden, det är verkligen opassande att läcka information om henne som ju inte hade något alls med saken att göra.

Matthias, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hans Hållmer
Säpolarmet hade alkolås.

Alkols, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

D
HAhaha :D

gfad, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Oacceptabelt
Hur är det med nolltolerans mot stavfel?

Nollvisionren, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Oacceptabelt
Hoppas verkligen att åklagaren går ut stenhårt med detta. Vi lever tyvärr i ett land där snällheteten eller gapflabbet sitter i högsätet. Jag är industriman och kan intyga att vi har nolltolerans mot fel och vi kan inte acceptera att den offenliga sektorn ligger hundra år efter på skattebetaylarnas bekostnad.

Knutte, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank