Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Det felkaklade duschrummet som startat konflikten.
Det felkaklade duschrummet som startat konflikten.

Missförstånd vid badrumsinredning ledde till stämning

Publicerad: 2010-08-06

En man i den östfinska staden Pyhäjärvi har tagit en hantverkare inför domstol efter att denne kaklat ett hakkors i mannens badrum.

Hela händelsen baseras enligt hantverkaren på ett missförstånd i april månad i år då han anlitats för att renovera ett badrum. Pga att badrummet inte skulle kunna användas åkte ägaren ifråga bort på semester till Thailand under två månader och lämnade instruktioner för renoveringen på sitt vardagsrumsbord.

Ägaren, som är en äkta finsk patriot, hade bett om att få finska flaggan kaklad i duschrummet samt även en mosaik föreställandes en av Ilmari Aaltos kända målningar enligt instruktionerna på vardagsrumsbordet.

Ett öppet fönster gjorde dock att både instruktioner och böcker i rummet blåste isär och blandades ihop, hantverkaren menar att en uppslagen historiebok med en bild på en naziflagga var det som låg överst på vardagsrumsbordet och kaklade därför in just denna.

- Det är inte så konstigt, vi gör ofta arbeten för muséer och andra historiska platser där man får lite udda uppdrag, så jag tyckte inte detta var så konstigt, dessutom vet man aldrig vad för slags figur kunden är så jag ifrågasatte inte detta, berättar hantverkaren för Svenskbladet.

- De hade dessutom flera veckor på sig att klaga ifall något var fel, det går inte att komma hur lång tid som helst i efterhand och anmärka på något man själv beställt.

Ägaren är dock ursinnig och begär att kaklingen ska tas bort gratis och ersättas med den mosaik han påstår sig ha beställt. Än så länge har dock inte parterna lyckats komma överens och det kommer nu bli domstolen som bestämmer vem som får rätt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 21 kommentarer

Otroligt bra gjort arbete
Ett väldigt svårt och avancerat jobb att lyckas få detta jobb så perfekt. Den runda ringen runt hakkorset är ju väldigt svår att få till med så jämna kanter och perfekt. Dessutom att få storleken på kakelplattorna att passa in i korset så perfekt. Ett mästerligt jobb som han nu tyvärr får kritik för istället för beröm..

Claes Lilja, (för 4 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

Totala kriget
Jag vill alltid ha det totala kriget efter jag duschat.Tänker jag fel?

Jussi Goebbels, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Finlands försvar hade tidigare blått solkors
Svastikan är ursprungligen ett indiskt solkors som adopterats av olika länder i över 1000 år. Det tyska (nazistiska) är svart och snedställt med röd inramning. Det finska korset är blått och rakt placerad med blå inramning. Patrioten hade nog tänkt sig den finska tolkningen av det ursprungliga solkorset.

KGQ, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: OllonBorg
Ja eller också ollonet över kuken så att säga?

Kukki Nussilainen, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

OllonBorg
Tyckte nästan hon som har skrivit artikeln hade pricket över i.et med sitt eget efternamn lol

Taisto Hannonen, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank