Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Oväntad mottagare av nigerianskt miljonarv
Oväntad mottagare av nigerianskt miljonarv

Miljonregn över lilla Älgemåla

Publicerad: 2010-06-12

Jan-Bert Lindeman kunde knappt tro sina ögon när han öppnade mailen på torsdagsmorgonen. I brist på arvinge av den avlidna affärsmannen John M Mombuluoa från Nigeria har han blivit erbjuden en ansenlig del av den nigerianska affärsmannens efterlämningar.

Det var en ruggig torsdagsmorgon, en vanlig men ovanligt grå dag. Lindeman hade just slagit upp morgonkaffet när han läste sin mail.
- Jag fick mitt livs chock. Det tog ett tag innan jag verkligen kunde smälta det. 100 miljoner, till lilla mig!

Nu kommer Lindeman visserligen inte få del av alla pengar, för advokaten som har kontaktat honom kommer ta en ganska stor procentsats. Det tycker inte Lindeman gör något:
- För tusan nej. Han ska ha en belöning för att han gjorde sig besväret att hitta just mig. Varför det blev jag som ska få de 100 miljonerna kan jag inte förstå. Jag antar att man ska ha tur ibland.

Väntans tider
Lindeman vankar av och an i sin stuga. Varje dag hör han med sin bank om pengarna har kommit in ännu. Han planerar att köpa sig en rejäl motorsåg, för att kunna ta ner de gamla askarna bakom tomten. Och en Marex ACC 370, som vann titeln Årets Motorbåt i Europa förra året.

- Först var jag tvungen att göra en deposition för att få ut pengarna, förklarar Lindeman.
- Det har varit lite körigt sen dess. Jag bor ju ensam på min ö och det enda jag kunde få loss pengar från var att sälja båten.

Han tycker det är lite besvärande att inte kunnat åka in till samhället och har inte köpt mjölk sen han sålde båten. Men det finge det vara värt tycker Lindeman:
- Ja, snart är man ju miljonär, säger han glatt!


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby