Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Kampanjen är uppdaterad med en liten asterix.
Kampanjen är uppdaterad med en liten asterix.

Meddelande avsett för framtiden skickades i förtid

Publicerad: 2010-11-16

AMF pension låter i sin senaste reklamkampanj tittaren spela in ett meddelande till sig själv eller någon i ens omgivning, som de sedan kommer kunna ta del av - dock är det tänkt att så ska ske först efter 20 år.

Många är de svenskar som tagit tillfället i akt att skicka en kärleksförklaring eller skojigt meddelande till någon när och kär.

Men under onsdagen meddelade AMF Pension att ett meddelande som spelats in och som var tänkt att skickas till mottagaren år 2030, av misstag skickats ut för tidigt. Detta ska ha skett på måndagsförmiddagen. AMF pension låter i ett pressutskick meddela att det handlar om "ett enskilt fel i en datormaskin med internetuppkoppling". Datorn uppges vara av märket Dell.

Meddelandet som av misstag skickats ut för tidigt var adresserat till en Holger Vaesterbotten, 52, i Vindeln, några mil nordväst om Umeå. Holger säger sig vara bedrövad över att han erhöll meddelandet i förtid:

- Det står ju att det ska komma fram om 20 år, då litar man ju på det. Det här är ju bedrövligt.

Holger Vaesterbotten fick på söndagskvällen ett e-postmeddelande från AMF Pension, som han gladeligen och nyfiket öppnade. Det skulle han aldrig ha gjort. E-postmeddelandet innehöll en hyperlänk till en AMF-server, som Holger oskuldsfullt klickade på:

- Jag anade ingenting.

Efter att ha klickat på länken och sett den film som spelades upp är Holger upprörd:

Jag är både ledsen och förbannad. Det jag fick se var inte menat att jag skulle se, inte just där och då. 

Filmen som spelades upp hade Holger själv spelat in och var menat som en gratulation till honom själv på 72-årsdagen, 20 år in i framtiden.

- Jag hade klippt mig, vattenkammat håret och tagit på mig finskjortan. Städat för att det skulle vara snyggt hemma. Sedan korkade jag upp en sjuttis Explorer Vodka och söp mig redlös för att vara helt säker på att jag inte skulle komma ihåg något. Att det skulle bli en verklig överraskning, då om 20 år. 

Men så var allt förgäves. Jag vet inte hur kul jag skulle tyckt att det hade varit att se en ensam, sketafull 52-åring visa upp pillesnoppen i en webbkamera på min 72-årsdag, men det hade i alla fall varit en överraskning, säger Holger.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!