Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 Februari 2024
 
Den 19-åriga kvinnan anser att det är hennes rätt att få skriva skit om sin arbetsplats.
Den 19-åriga kvinnan anser att det är hennes rätt att få skriva skit om sin arbetsplats.

McDonaldsanställd avskedad efter negativa blogginlägg

Publicerad: 2010-01-19

En McDonaldsanställd i Örebro bloggade nedsättande om sin arbetsgivare och sades efter detta upp. Den avskedade kvinnan är 19 år gammal och uppges ha skrivit diverse blogginlägg om sin arbetsplats där hon beklagar sig över hur tråkiga arbetsuppgifterna är, hur vidrig hennes chef är samt hur korkade hennes arbetskamrater är.

McDonalds motiverar uppsägningen med att kvinnan i upprepade inlägg på sin blogg och i sin Facebookstatus har postat nedlåtande kommentarer om sin arbetsplats och sina arbetskamrater, man anser att dessa är oacceptabla och har av den anledningen sagt upp kvinnan.

I kvinnans Facebookstatus från den 7:e januari går det bland annat att läsa;
- Måste lägga mig snart alla sötisar, ska upp imorrn till den vidriga spyfabriken och jobba med mina avskyvärda dryga kollegor, kram och god natt allihopa :-)

Senare under månaden finns ännu ett iögonfallande meddelande, den 11:e januari skriver kvinnan i sin status;
- Oj vilken hemsk dag det varit, har serverat BigMac meal till blockmongon som luktar svett hela dagen, det skulle vara skottpengar på alla som väger över 70 kilo.

Den 21-åriga kvinnan ser dock inte att hon gjort något fel i sitt handlande, utan menar att det är hennes rätt att få skriva skit om sin arbetsplats på internet;
- Men vaddå, bara för att jag jobbar där betyder inte det att de äger mig liksom, jag måste få säga vad jag tycker liksom. Om jag vill blogga och säga att jag blir spyfärdig varje morgon när jag måste gå dit är det ju min rätt liksom, de kan ju inte bestämma vad jag ska tycka och tänka, det vore ju helt jävla sjukt isåfall! Kommenterar hon för Svenskbladet.

Hon tycks dock inte sörja att hon blev uppsagd från sitt jobb vid McDonalds;
- Det är skit samma, jag har redan hittat ett nytt jobb på internet som är mycket bättre, roligare, bättre betalt, jobba med intressanta människor och dessutom kommer jag bli kändis. Jag har fått roll i en film, jag ska bli skådespelerska!

- Den ska spelas in i Göteborg, de har betalat biljet och allting, jag åker dit imorrn, jag tror det är någon oljeborrningsfilm eller något sånt? "Sprut i alla hål" heter den? Jaja spelar roll, jag kommer bli kändis i varje fall, så kan nollorna på McDonalds fortsätta stå där och spritsa upp milkshake åt fetton, berättar hon för Svenskbladet.

Martin Frejström vid McDonalds huvudkontor i Sverige menar att bortskämda och korkade ungdomar som tar jobb vid snabbmatskedjan är ett växande problem;
- Man tycker att det är rätt basic att man gör sitt jobb och är lojal mot den man arbetar för, passar det inte får man sluta och hittar något nytt jobb som man trivs med, ska det vara så jäävla svårt att fatta?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN NA Aftonbladet N24 DagensPs
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev