Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Förskolan ville att mamman skulle krypa som en hund när hon hämtar dottern.
Förskolan ville att mamman skulle krypa som en hund när hon hämtar dottern.

Mamma portas från förskola i Nynäshamn

Publicerad: 2010-01-04

Nynäshamn kommun har nu förhandlat fram en överenskommelse mellan förskolan Mamma Mu i Sorunda och Diana Saksala vars dotter fick sluta på förskolan efter en så kallad konflikt mellan de båda parterna. Överenskommelsen innebär att Dianas tvååriga dotter nu får fortsätta på förskolan, men själv är hon bannlyst att gå in på förskolans område.

Gittan Andersson, rektor vid Mamma Mu berättar om ursprunget till konflikten;
- Hon ville diskutera hur det ser ut på förskolan under de 7 timmar varje dag som hennes dotter vistas hä. Som vuxna yrkesarbetande människor med ansvar för andras barn anser vi inte att vi ska behöva ta kritik här på vårt eget jobb, hon ska bara lämna ungen och hålla käft, så enkelt är det.

Dessutom ska mamman ett flertal gånger ha sett missnöjd ut när hon lämnar och hämtar dottern vilket gett personalen obehagskänslor, skolans rektor menar att det rör sig om en arbetsmiljöfråga;
- Vår personal är väldigt känsliga för om folk ser sura ut, ifall vi ser någon som ser missnöjd ut vid busshållplatsen utanför dagis, eller vid pressbyrån här, eller vart som helst där vår personal uppehåller sig så brukar vi be dem att avlägsna sig.

- Vi tar vår personals välfärd på allvar och obehagskänslor är inte trevliga, dessutom är det viktigt att ha en positiv attityd när man arbetar med barn, berättar rektorn Gittan Andersson.

Nu har Diana Saksala fått ett nytt besked, hennes tvååriga dotter får gå kvar på förskolan under förutsättning att hon själv inte vistas på området. Hon måste alltså hämta och lämna barnet vid förskolans grind.

Rektor vid förskolan Mamma Mu, Gittan Andersson kommenterar;
- Jag vill belysa att detta dock är en kompromiss från vår sida, ursprungligen ville vi att hon skulle krypa in på området på sina bara knän fram till dörren och sedan skälla som en hund tills vi öppnade dörren och lämnade över hennes dotter, men vi fick kompromissa och istället får hon nu vänta på sin dotter vid grinden.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 SvD3
Annons
Helfoder för hund och baby