Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Flera TV-kanaler uppger att de redan har skådespelare och manus redo för Lasermannen II.
Flera TV-kanaler uppger att de redan har skådespelare och manus redo för Lasermannen II.

Bråk om rättigheterna till Lasermannen II

Publicerad: 2010-11-09

Under lördagskvällen greps en 38-årig man av Malmöpolisen, polisen har meddelat att mannen är misstänkt för mord och mordförsök och kopplar mannen till cirka femton oförklarliga skjutningar i Malmö.

Den okände gärningsmannen har många gånger liknats vid den så kallade "Lasermannen", som under 90-talet sköt mot invandrare i Stockholmstrakten. Det är också enligt dessa teorier som polisen arbetat, en ensam gärningsman med mentala problem.

Gripandet har nu utlöst total kalabalik hos landets TV-kanaler, producenter samt manusförfattare. historien kring den förste Lasermannen, John Ausonius, gav nämligen upphov till en mycket lyckad TV-serie som sågs av över fem miljoner svenskar.

TV-serien ledde bland annat till att en trettioårig kvinna tog kontakt med Ausonius i fängelset, inledde ett förhållande med honom och gifte sig därefter med honom. Kvinnnan uppger att hon blev förälskad i Ausonius när hon såg TV-serien.

Efter den stora succén med SVT:s dramadokumentär om slåss nu åtskilliga TV-kanaler om rättigheterna till en ny serie baserad på Lasermannen i Malmö.

SVT uppger att de har David Dencik redo att spela huvudrollen igen, det hela är tänkt som ett fyra delars drama. Den så kallade laserturken, ibland även kallad kaosturken, kommer också att medverka i rollen som sig själv och turkmobilen som är full med "grejer".

TV4 uppger att även de har en dramaserie planerad med Peter Haber och Mikael Persbrandt, dock något mer actionbetonad än SVT:s drama, samt upplagd i två stycken två-timmarsavsnitt lagom för en lördagskväll med nyheter och reklam i mitten.

TV3 och Kanal 5 sticker ut rejält i sina programidéer. TV3 tänker använda Robert Aschberg som programledare och basera det på en blandning av Grannfejden och Ensam Mamma Söker, först kommer Aschberg att försöka medla mellan Lasermannen och diverse beskjutna grannar, sen kommer Lasermannen att få dejta tre olika ensamma mammor för att se ifall tycke uppstår.

Kanal 5 planerar ett program i en trashig "reality show"-miljö där deltagare får skjuta mot måltavlor vid busshållplatser för att sedan gå vidare i olika grenar där man bland annat tävlar i löpning och att gömma sig i buskage. Den deltagare som presterar bäst överlag utses till säsongens Laserman eller Laserkvinna och får delta i ett avsnitt av Filip och Fredriks talkshow.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

@Jason
you can't call him racist because if you shoot some random person in Malmö odds are you hit an immigrant

Jimmie, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Röv
Eftersom bara en dött så kan han ju knappast ha använt grövre kaliber än .22 vilket inte är nåt annant än en leksak, tycker det är tarvligt att det är mordförsök när man skjuter på nån med ett sånt fjantvapen

per, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Laserman?
Where is your saw, Jason?

O. Ral, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Laserman?
Are you guys serious? How about calling this guy racist white man. Sweden is a joke. Your only fooling yourselves.

Jason, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tack!
Haha! Bättre än Prozac!

O. Ral, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank