Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Lars Vilks mobbar den tjockaste killen i klassen.
Lars Vilks mobbar den tjockaste killen i klassen.

Lars Vilks mobbar tjockaste killen i klass 5b

Publicerad: 2011-04-05

Lars Vilks, konstnären som fått jättemycket uppmärksamhet och pengar eftersom han kommit på hur man blöter fingret i grumliga vatten och sätter upp det i luften, har skrivit en debattartikel. 

I debattartikeln berättar Vilks hur han valt ut en skola, Ekenbergsskolan i Uppsala och en klass, klass 5b på samma skola. I den klassen har han valt ut en kille som han ska utsätta för systematisk mobbing, detta eftersom det "ingår i yttrandefriheten att få mobbas".

"Jag har valt ut den tjockaste killen, eftersom de som gillar mitt konstnärsskap lätt fattar varför jag valt att mobba just honom.

Sedan fortsätter Vilks om hur han ska gå tillväga genom att mobba den här tjocka killen:

"Jag ska säga att han är tjock och insinuera att han måste vara förstoppad eftersom han äter så mycket. Och att hans föräldrar är fattiga och korkade eftersom de inte har råd eller vett att ge honom nyttig mat." 

Vilks beskriver vidare hur mobbingen ska gå till:

"Jag ska ta hans byxor på gympan och lägga ner de i pissoaren. Sedan ska jag säga fetto upprepade gånger. Man får heller inte glömma att "peka och skratta"-tekniken är mycket underskattad, speciellt på ett offer som har ett så uppenbart kroppsligt handikapp."

Varför Lars Vilks ska mobba den här tjocka killen i klass 5b på Ekenbergsskolan i Uppsala förklarar Lars Vilks på följande sätt:

- Det är ju glasklart. Om jag mobbar den här killen, då kommer han förstå att han inte ska mobba andra. 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: SVT Debatt SVT Debatt 2
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!