Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Crimemedicin, garanterat billigare än snubben i centrum
Crimemedicin, garanterat billigare än snubben i centrum

Läkemedelsverket langar droger online

Publicerad: 2008-10-24

Vice chefsåklagare Lars Persson väckte idag åtal mot Läkemedelsverket  i och med deras olagliga försäljning av receptbelagda mediciner över nätet.

- Genom ett antal anmälningar från olika individer har det kommit till vår kännedom att Läkemedelsverket säljer receptbelagda mediciner på websidan crimemedicine.com utan några som helst kontroller vem man säljer till.

Från läkemedelverkets sida säger man att det rör sig om en marknadsföringskampanj som använder sig av ett sk motsatt budskap för att väcka intresse.

- Det där låter väldigt mycket som en efterkonstruktion, detta är ju ett glasklart lagbrott med till och med en TV-reklam som premierar sajten, kommenterar Lars Persson.

- Det är väldigt lätt att vara efterklok och ångra sig, men vårt samhälle fungerar inte på det viset, om jag tex går ut och misshandlar någon, och sen efteråt säger jag att det inte var på allvar utan någon gimmick, ska jag då helt plötsligt slippa straff?

Ursula Fornlämning, kommunikationsdirektör på Läkemedelsverket kommenterar;

- Det är så klart beklagligt att alla inte förstår att vi inte menar allvar med sajten. Men det går nog inte att nå ut till 100%. Risken med en vanlig kampanj hade varit att ingen som vanligt hade brytt sig ett skit. Vill du förresten tjacka en burk Rohypnol, bara 200 spänn?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev