Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
2 2021
 
Är det där tåget en fallossymbol eller är du bara glad att se mig?
Är det där tåget en fallossymbol eller är du bara glad att se mig?

Kungen invigde Malmös nya Citytunnel

Publicerad: 2010-12-05

Kung Carl Gustafs och övriga resenärer åkte under lördagen på jungfrufärd genom Malmös nya Citytunnel.

Den nya tåglinjen består av 17 kilometer ny järnväg samt endast tre stationer, vilket gör att hela resan endast tar ett par minuter. Man räknar dock med att de ekonomiska effekterna i regionen kommer att vara stora då Citytunneln gör det enklare att nå Öresundsbron och Danmark.

Kungen, som lämnat resten av kungafamiljen i Stockholm, var märkbart imponerad av den nya tåglinjen och Citytunnelns projektchef Lars Örjansson berättar att det var en uppspelt Carl Gustaf som ivrigt bordade tåget för jungfruresan.

Örjansson berättar att trots att jungfrufärden inte skulle ta mer än ett par få minuter valde kungen att gå på toaletten så snart han bordat tåget. Detta trots uppmaningar om att färden inte skulle ta mer än circa fyra och en halv minut och att bättre toalettarrangemang skulle finnas vid slutstationen.

Kungen ska på detta ha svarat att hans toalettbesök max skulle ta trettio sekunder, plus lite tid att tvätta sig, och med dessa ord lämnade han därefter de förvånade representanterna från Banverket.

Kungen återvände dock kort därefter berättar Örjansson;
- Han var andfådd, men glad och frågade ifall det fanns en rökvagn på tåget där han kunde ta en cigarett, vi sa att tåget var helt rökfritt men att vi skulle vara framme om någon minut och att han kanske kunde hålla sig till dess. 

Så gjorde även Kungen och när han klev av vid slutstationen i Hyllie var det en märkbart glad kung som mötte pressuppbådet;
- Jag vill lyckönska till ett projekt i tiden och förklarar härmed Citytunneln invigd, dubbelt upp, if you know what I mean nudge nudge, sade kungen samtidigt som han blinkade mot den samlade journalistskaran.

- Förresten har jag ännu inte haft tid att läsa den där boken, förklarade kungen innan han med SÄPO i hälarna begav sig av i riktning mot ett förmodat rökrum.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN HD Sydsvenskan HD2 Sydsvenskan2 sydsvenskan3 HD3 HD4 Sydsvenskan4 nyteknik Sydsvenskan5 expressen expressen2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Pensionär
Att vår konung röker var en negativ överraskning för mig! Vad säger Silvia om det?

Bosse Halvarsson, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Kunglig ADHD
Typiskt att karln ska ha kunglig ADHD för annars hade han kört tvåan, direkt. Utan att lösa biljett.

Alex Timbal, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Men kaffet?
Ers majestät, kaffet? Kaffet kallnar. Ers majestät?

Tegnér, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank