Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Tjänstemannen fick bäras ut på bår efter att inte ha kunnat svara på en fråga från allmänheten.
Tjänstemannen fick bäras ut på bår efter att inte ha kunnat svara på en fråga från allmänheten.

Kommunal tjänsteman sjukskriven efter obesvarad fråga

Publicerad: 2009-05-15

En högt uppsatt tjänsteman vid Örebro kommun har sjukskrivits på grund av stress och utbrändhet orsakat av en obesvarad fråga från allmänheten. Förvaltningstjänstemannen Per-Greger Lindström, känd för sitt flit och sin hjälpsamma attityd precis som alla övriga tjänstemän i kommunen, hamnade under torsdagen i en prekär situation. Han kunde inte svara på Örebrobon Olof Björkvalls fråga om huruvida byggnadslov getts till att bebygga en plätt mark som angränsar till hans tomt på Tulpangatan.

- Det var väldigt olikt Per-Greger att inte kunna besvara en fråga, berättar en av hans kollegor vid kommunförvaltningen. Dessutom inträffade detta samma morgon som sockret i köket var slut så Per-Greger hade varit tvungen att dricka en hel kopp kaffe utan socker.

- Den här mannen som ringde kunde inte ha gjort det vid ett sämre tillfälle, ibland har bara allmänheten sig själv att skylla, berättar kollegan och skakar på huvudet.

Efter att ambulans tillkallats och Per-Greger burits ut på bår fick hans yngre kollega, biträdande förvaltningstjänsteman Tobias Lekander, ta över den förfrågan som Olof Björkvall formulerat. Efter ärendet avslutats kommenterade Tobias Lekander för Svenskbladet;
- Det är en mardröm att ha att göra med allmänheten, nu ska jag sjukskriva mig i ett par veckor pga stress.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 2 kommentarer

hmmm
Vad ser det ut att vara på datorskärmen 2:22? Tycker det liknar Empire Earth...

hmm, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Valium i kaffet
Järfälla kommun har bytt kaffeleverantör. Förut hade dom kaffe från Estland. Nu är det valig Zoega. Dom bytte för dom hittade spår av bla. kokain, anabola och valium i kaffesumpen. Kafferosteriet användes som smuggelcentral av estländska maffian. Nu drabbas kaffekunderna av psykotiska abstinensbesvär. Det hela är mycket tragiskt.

Yran Svensson, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar



Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank