Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
I åratal har hundar och katter missförståtts.
I åratal har hundar och katter missförståtts.

Katt är Hund och Hund är Katt

Publicerad: 2009-02-20

Nyheten att katter är hundar och hundar är katter tog på torsdagen Sverige med storm. Experter talar nu om förhållanden som är jämförelsebara med andra världskrigets utbrott då panik lamslog större delen av landets befolknng.

Det var ett forskningsteam i Uppsala som under veckan fann ett hittills okänt uppslagsverk från mitten av 1500-talet, uppslagsverket ersatte tidigare funna böcker som den äldsta ordbok man upptäckt i Sverige. Av ordboken framgår klart att orden katt och hund egentligen är helt omvända, egentligen är hundar katter och katter hundar.

Efter en presskonferens hållen av Uppsala Universitet spreds nyheten som en löpeld genom Sverige. Förtvivlade hund- och kattmänniskor befann sig i tillstånd av chock när de insåg att deras favoritdjur egentligen tillhörde en annan ras.

Den populära köp- och säljsidan Blocket.se låg tidvis nere under torsdagen då desperata katt- och hundägare annonserade ut sina djur för byte.

- Jag vill byta min Cockerspaniel Elsie mot en katt, helst av allt en norsk bondkatt, men jag är inte så petig, jag vill bara ha ut den här hunden ur mitt hus och börja om på nytt, kommenterade kattmänniskan Alva Andersson-Meyer.

- Jag skäms så inför barnen, de ville så gärna ha en hundvalp och så visar det sig att vi gett dem en kattunge istället. Det är så svårt att föklara för barn, de är så små och förstår ännu inte allting, nu ska vi byta katten på direkten, kommenterade en förtvivlad Per Kronfeldt

- Katter har mer personlighet än hundar, en katt kan du aldrig lära att komma när du visslar till exempel, men det blir desto roligare när de väl kommer, då vet man att de verkligen uppskattar en. Jag är verkligen en kattmänniska, kommenterade Astrid Pehrsson.

Vissa personer tog dock nyheten med ro, som familjen Perez-Jonson i Stockholmsförorten Kallhäll, vilka har en liten hund vid namn Missan och en labrador vid namn Bruno;

- Som familj tycker vi om att ha både katt och hund, barnen älskar att leka med dem, min make tycker om att ha katten i knäet och jag tycker om att gå på promenad med hunden så detta är inte allvarligt för oss. Dock kommer det bli lite jobbigt i början att vänja missan vid att gå i koppel och att få Bruno att bajsa i kattlådan, kommenterar mamma Vera Perez-Jonson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Denna sait är fake!
Efter alla artiklar jag har läst så är nog denna en av de sämsta. Den ör helt och hållet fel. Ni ljuger så dåligt.

Potatis , (för 24 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Herregud
Det gäller desamma för mig, hundar är mer värda än katter vilket är en självklarhet till er där ute som (?) Hatar hundar. Är hunden äcklig att han slickar på sig samt hans intima ställen? Haha - ja du är nog en riktigt lortgris, du är nog bara en utav de fåtal som är så snuskig som inte tvättar dig.. Blää!

Daniel, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: wat
Vad spelar det för roll Alex ? Det är väl samma hund,

Yen, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Så tråkigt
Det är synd att vi inte bryr oss om viktigare saker... Som t.ex. att vi tror allt är separerat när det inte är det.. Det är en nyhet det! :) Jag tänker iaf fortsätta kalla hundar för hundar och katter för katter! :D

Christopher, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: wat
Det är ju värsta skillnaden, tänk dig själv att du vaknar upp en morgon och så är din katt som du haft i flera år i själva verket en hund.

Alex, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank