Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Intetsägande statusuppdateringar är tyvärr vanliga.
Intetsägande statusuppdateringar är tyvärr vanliga.

Skittråkig information om väder invaderar Facebook

Publicerad: 2011-09-30

I stora delar av Sverige föll snö på fredagsmorgonen. 

Det meteorologiska fenomenet snö är inte ovanligt i Sverige och SMHI gick redan under måndagen ut med en risk för snö och halka. Ändå tycks det som om svenska folket i allmänhet har ett behov av att - genom det sociala mediet Facebook - berätta att det faktiskt snöar.

Genom att i statusfältet skriva ned sina tankar kring snön och det faktum att det snöar, kommentera i andra människors statusfält, samt klicka på "Gilla"-knappen intill en status med en meteorologisk uppdatering har flera hundra tusen personer bekräftat att det faktiskt snöar.

Statusuppdateringar liknande: "Jag ser det snöar", "Vinterns första snö i Stockholm!" och "What, what, it's snowing!?" talar sitt tydliga språk.

Därför höjs nu flera röster för att det statliga stödet till SMHI bör minskas kraftigt, eftersom man lika gärna kan läsa i sin Facebookfeed vad för sorts väder det är. 

Göran Stollerud är professor i Meningslösa och skittråkiga facebookstatusuppdateringar:
- Kallprat kring väder har även nått facebookstatusen. Det har varit på gång länge, och tycktes oundvikligt. Redan i somras fanns tendenser kring denna typ av meningslöst kallprat, men det avtog. Dock verkar det nu ha återkommit. Vi trodde att Facebook var en fredad zon, en fristad från meningslöst och skittråkigt kallprat, men icke.

Stollerud fortsätter:
- Sådana här skittråkiga statusuppdateringar ser man egentligen bara bland nyförälskade par som skriver att de "ska mysa med älsklingen ikväll", eller hos folk som delar med sig av vart de befinner sig (på engelska); "Is in Gothenburg", "Is back in Stockholm" eller bland personer som vill skryta om något "52 dagar kvar till Kanadaresan!!"

- Det finns en oskriven lag om att facebookstatusen ska ha intresse för andra människor. Den är inte till för skryt, kallprat eller oväsentligheter - då kan man lika gärna låta bli, menar en indignerad Stollerud.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

derp
hört att de snöar. stäm mig

derp, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: ingen snö
ni får gärna tillbaka all snön. Här är vi helt okapabla att skotta bort det ändå. Men om ni vill kan ni ju komma ner med alla era fordon lämpade för snöskottning och hjälpa till. Köra 60 mil är väl inte så mycket mer änn vad ni har till jobbet varje dag endå. Vi kanske bjuder på en drink om ni är snälla ;D

fjollan, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: ingen snö
Givetvis och den snön går åt till deras drinkar just nu, de förbannade fähundarna!

herr nilsson, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

ingen snö
vi har ingen snö fast vi borde ha det när vi ligger 60 mil norr om fjollträsk ger mig fasiken på att stureplansligan köppt rubbet

Herrn, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

@AÖ
Om du med "godtagbar hygien" menar "icke-existerande" så... ja :-)

Michael Kapil, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank