Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Johan och Ulrika kom på ett perfekt namn till sin förstfödde son.
Johan och Ulrika kom på ett perfekt namn till sin förstfödde son.

Mycket färglösa föräldrar döpte sin son till Fredrik

Publicerad: 2011-11-03

Johan och Ulrika Eriksson i Haninge Söder om Stockholm fick i veckan sitt första barn. 

Förlossningen var utdragen men gick bra. Ulrika fick ryggmärgsbedövning som komplement till den lustgas som är det vanligaste smärtstillande.

Ulrika födde en son. En son som Johan och Ulrika kommit överens om att döpa till Fredrik. Ett mycket konventionellt namn som väl stämmer överens med de föräldrarnas båda personligheter. 

Johan arbetar som konsult åt ett energibolag och Ulrika har arbetat som ekonomiassistent på ett fraktbolag, men fick sådana problem med foglossning att hon var tvungen att sjukskriva sig halva graviditeten.

Efter förlossningen har de fått påhälsning och blommor från deras båda föräldrar och syskon och Ulrika har redan dragit skämtet om att hon "spruckit hela vägen från Ystad till Haparanda".

Namnet Fredrik var heller ingen hemlighet, utan båda familjerna visste om namnet. Johan och Ulrika hade redan tagit reda på att de skulle få en son. 

Johan ska vara ledig de 10 första dagarna av hans förstfödde sons liv, sedan kommer han gå tillbaka till jobbet. Ulrika kommer troligen att vara ledig hela föräldraledigheten.

Ja. Roligare än så var det inte.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev