Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Regeringens beslut om jakt på dokusåpakändisar har mötts med entusiasm.
Regeringens beslut om jakt på dokusåpakändisar har mötts med entusiasm.

Jakt på dokusåpakändisar har stort folkligt stöd

Publicerad: 2010-01-05

I samband med den nyligen inledda licensjakten på varg visade det sig att motståndet till vargjakten vara massivt, debatten som utbröt har varit hätsk och inte minst på bloggar och internet har starka åsikter ventilerats. Nu träder dock en ny jaktform fram som i motsats till vargjakten har visat sig ha ett brett folkligt stöd.

I en ny licensjakt som regeringen godkänt kommer 12.000 jägare över hela Sverige att få tillfälle att skjuta av 700 halvkändisar bestående av deltagare från Idol, dokusåpakändisar från Robinson, Bonde söker fru, Big Brother, Villa Medusa och Baren, samt även ett urval fjortisbloggare.

Regeringens speciella kändiskommission ledd av Stella Gerthén har utrett landets kändissituation under de senaste två åren och kommit fram till att kändisstammen är alldeles för stor, Stella Gerthén kommenterar;
- Stammen av kändisar och halv-kändisar i Sverige är alldeles för stor, vi bör minska populationen från circa 1.200 till 500 annars hotar vi undergräva själva meningen med att vara kändis.

Genom att skjuta av den mindre livskraftiga delen av stammen hoppas man att riktiga kändisar som faktiskt är begåvade i någonting och inte bara synts på TV ska kunna ta plats i det svenska mediarummet;
- Begreppet att vara kändis ska innebära någonting, inte bara att folk tittat på en i TV varenda lördag, det är därför vi beslutat om avskjutningen av 700 av dessa så kallade halv-kändisar.

Hans-Einar Eriksson från Värmland är en av de många jägare som inte fick tillfälle att skjuta någon varg och gläder sig nu åt chansen att få skjuta av en eller flera av Sveriges menlösa halvkändisar;
- Det pirrar i magen och känns spännande, det är första gången som jag jagar dokusåpakändisar och bloggare.

Drömvillebrådet för Hans-Einar heter "Storstadspojken", även känd som bloggaren Nils Grundberg Blondinbellas pojkvän.
- Jag har aldrig i mitt liv läst någonting så tråkgit och innehållslöst. Han tror säkert att han ska få snålskjuts på Bella, men så länge han skriver en så menlös blogg så är det bara folk med sömnproblem som läser den. Det vore kul att plocka Robinson Robban och Meral från Baren också.

- Sen vore det förstås kul att fälla Kevin Borg också men där lär man få svårt att hinna först, det är många som vill åt honom, bara i Arvidsjaur har jag hört att det kommer vara fem jaktlag som letar efter honom, berättar Hans-Einar.

En annan luttrad jägare är Kristina Klamperyd, en av få kvinnliga jägare, hon drömmer om ett alldeles speciellt villebråd;
- Jag vill få tag på Johan Palm, ända sen hans pre-pubertetsgälla röst ljöd genom mitt vardagsrum har jag haft ett inneboende hat gentemot honom.

- Det blev inte heller särskilt mycket bättre när han förstörde Alice Coopers klassiker Poison,
tillägger Kristina i en sarkastisk ton som antyder att hon faktiskt menar blodigt allvar.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD SvD2 SvD3
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev