Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Viltvård kallas det.
Viltvård kallas det.

Jägare: "Massförstörelsevapen enda lösningen på dvärgbandmask"

Publicerad: 2011-02-17

Tidigare i veckan fann man parasiten dvärgbandmask hos en räv i Uddevalla-trakten.

Dvärgbandmask är det senaste hotet Sverige står inför. Dvärgbandmasken är en parasit som lever i tarmkanalerna hos värddjur - främst räv, men också hund. Människor som kommer i kontakt med avföringen till ett smittat djur kan smittas av parasiten, och det är ju inte så kul.

Adolf Tyskström, jägare och "strävande konstnär" uttalar sig i frågan:

- Dvärgbandmasken är ett av de största hoten mot Sverige på hundratals år. Vi måste gå in för att mota den här parasiten i dörrn. Det gäller att säkra detta område, sätta det i karantän och sedan bomba skiten ur det. Vi måste döda alla jävla djur för att vara säkra på att det är säkert.

Nu vill Jägareförbundet att ett så kallat "viltvårdsbidrag" delas ut så att jägarna har råd att ta ledigt från sina vanliga kontorsjobb för att istället bomba och utplåna rävarna i Västra Götalands län.

Detta trots att dvärgbandmasken, som är vanlig i alpländerna, och vanligast i Schweiz, sällan smittar, och när det gör det handlar det om 2,5 - 10 fall per miljoner invånare.

- Det hör inte hit, menar Tyskström. Det där är bara desinformation från trädkramare, veganer, feminister och människor som bär batikmönstrade byxor utan att skämmas.

- Dvärgmasken har nått innanför Sveriges gränser och det enda möjliga sättet att bli av med den är att släppa en stor jävla bomb i skogarna utanför Uddevalla. Uddevalla och Trestadsområdet kommer troligen att utplånas, men det är ingenting jämfört med vad som skulle ske om vi inte gjorde det här! 10 personer skulle kunna få en parasit i magen! Det är bättre att vi offrar tre, fyra städer i Västra Götalands län.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: DN Dn2 Dn3
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Kanske socialstyrelsen...
Föreslår att socialstyrelsen istället går ut med en slogan som: "Äter du där räven skiter kanske du får parasiter."

Esau Persson, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

jaså, nu passar det
Så fort en parasit kommer då ska det skjutas och stoppas och blir ett jävla liv. Men extremister med planer att spränga Sveriges befolkning. Då kommer det minsann inte på tal om att få ledigt från kontoret.

Hatar Srbehandling, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

70000 rävar!
Det kommer att skjutas av ca. 70000st rävar som vanlig i år! Kanske lite mer nu innan rävjakten slutar den 15mars in för de nya rävkullarna, just för att hålla ner stammen som ökat markant de sista 3-4åren. Mer orkar inte jägarna göra utan att få betalt av staten för att minska spridningen av dvärjband masken!

Peter S., (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Förjävligt
Fast de ouävar du beskriver finns väl främst i den konugliga hufvudstaden?

Sam an' tha Fox, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Ni i Fjollträsk håller tyst!
Tillbaka till skolbänken verkar det som

Rudolf, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank