Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Warhammer 40.000 är en riktig brudmagnet, speciellt om man har en välmålad armé.
Warhammer 40.000 är en riktig brudmagnet, speciellt om man har en välmålad armé.

Hysteriska fans belägrar figurspelsturnering

Publicerad: 2009-05-21

Idag slog LinCon 2009 upp portarna, ett av Sveriges största och populäraste spelkonvent. Horder av unga flickor hade flockats till konventet i hopp om att få en skymt av deras figurspelande idoler.

Hysteriska skrikande fans hade samlats vid konventets ingång och väktare fick spärra av området kring konventslokalen för att upprätthålla ordningen då figurspelshobbyns stora stjärnor anlände till LinCon. De närmaste dagarna kommer giganter såsom Klas Widerström, Martin Blomlind, Daniel Markleid med flera andra att avgöra vem som är LinCons  bäste Warhammer 40.000 5th edition spelare. Trängseln var stor när deltagarna började anlända, flera av de hysteriska tonårsflickorna hade varit på plats redan tre timmar innan receptionen öppnade, alla i hopp om att få en glimt av av gräddan av Sveriges bästa Warhammer 40k spelare.

Med hjälp av avspärrningar, och utsatta bänkar samt strategiskt utplacerade väktare kunde Warhammer 40.0000 5th edition turneringen dra igång under hejarop och skrik från hundratals åskådande tonårsflickor. Hurrandet och stojandet gjorde det svårare än vanligt för de tävlande att koncentrera sig, stämningen var dock fortfarande god;
- Det är klart att man blir lite nervös, det är ju ett "steg upp" så att säga, men jag har övat på pingisbordet hemma i mina föräldrars källare. Det blir såklart lite mer stressigt nu när man spelar "på riktigt", det gäller liksom att hålla huvudet kallt, berättar Daniel Markleid en av årets favorittippade deltagare.

- Jag vill dessutom tacka alla mina fans som rest hit till Linköping för att se mig spela, det är alltid lika roligt att se er här och om det blir lite tid över efter dagens spelande kommer jag att signera autografer, kommenterar Daniel Markleid.

På andra sidan avspärrningarna sitter det flickor i alla möjliga åldrar från hela Sverige, en av dem är Frida Andén 17, som har rest ända från Laholm för att se sin idol Klas Widerström spela,
- Hans Eldararmé är bara sååå snyggt målad! Och han använder både Swooping Hawks och en Autarch, han är liksom bara så cool! Berättar Frida för oss entusiastiskt.

Kompisarna Hanna Ljungkvist och Erica Torp är båda 19 och kommer från Linköping, de har kommit hit för att se den stora idolen Martin Blomlind spela;
- Vi trodde inte våra ögon när vi läste att Martin Blomlind skulle komma till Linköping! Tänk att de spelar Warhammer-turnering här!! Vi bara , ååhhh äntligen kommer vi få se honom i verkligheten, inte bara läsa om honom i Warhammer forum, berättar Hanna Ljungkvist för oss.

Katarina Ljungkvist, 22, har följt sin idol Klas Widerström på alla turneringar han spelat och alla konvent han åkt på det senaste året. Hittills i år har hon hunnit se honom spela på Borås Spelkonvent, GothCon och Grottcon, samt en mängd mindre konvent. Dock har hon ej ännu lyckats träffa Klas personligen.

- Senaste gången på Gothcon spelade han sin Eldararmé mot en Imperial guard armé, killen som spelade Imperial guards hade målat uniformsärmarna i helt fel nyans av grönt och det såg Klas på direkten och påpekade att ärmarna var alldeles för gröna av typen "gräsfläck på vita jeans"gröna, när de egentligen borde vara olivgröna, han är så proffsig! Jag bara ååhhhh! Svimmade nästan! Berättar en synbart uppspelt Katarina för oss.

Finalen samt bronsmatchen kommer att spelas under lördagen 16:30- 19:30, åskådarplatserna till finalen är som tidigare år helt fullbokade sen ett par månader tillbaka och man hoppas att evenemanget kan flyttas till större lokaler inför LinCon 2010.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby