Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Hemnet kommer utveckla tjänsten genom att lägga in en stor röd text på framsidan.
Hemnet kommer utveckla tjänsten genom att lägga in en stor röd text på framsidan.

Hemnets nya avgift går till uppenbarligen inte tillräckligt välbetalda mäklare

Publicerad: 2013-04-10

Sveriges i särklass största bostadsförsäljningssajt, Hemnet ska införa en ny avgift från och med den 1:a juli.

Avgiften, om 600 kronor, behövs för att utveckla tjänsten, sägs det. "Bättre sökfunktioner, statistiktjänster och mobilappar", är alla saker som kostar pengar, menar företagets VD.

Hemnet kommer även i fortsättningen att vara gratis, men alla som tänker sälja sin lägenhet kommer att behöva betala avgiften.

Nästan 90% av alla bostäder som säljs, marknadsförs via Hemnet. Det är 150.000 bostäder, och den nya avgiften troddes ge ett ordentligt klirr i kassan hos bostadssajten. 

Men nu framkommer nya uppgifter som gör gällande att så inte alls är fallet. Endast 50% kommer gå till utveckling av tjänsten.

I ett internt mail framkommer det att de resterande 300 kronorna kommer att gå till flera mäklare i Stockholmstrakten som inte har det så gott ställt som många tror. 

- 600 kronor är mycket pengar för de här mäklarna. Det är pengar som kan komma väl till pass, menar Hemnets VD.

- Man tror att alla har sitt på det torra bara för att de har fina kavajer, inställsamma leenden och dollartecken istället för pupiller, men så är inte alltid fallet.

- Det här är tomma, tomma individer utan något som helst att leva för, utom just pengar. Jämför med zombies och mänskliga hjärnor; de här mäklarna är döda inuti, men det finns något som driver dem. Den här nya avgiften tillgodoser det behovet för dem och då vill vi ge dem det.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!