Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
1 2021
 
En del anställda nöjer sig med att slå sönder sin dator.
En del anställda nöjer sig med att slå sönder sin dator.

Första jobbveckan efter semestern - Misshandel allt vanligare

Publicerad: 2013-08-07

Denna vecka beräknas två miljoner svenskar återvända till sin arbetsplats då måndagen den 5:e Augusti signalerar slutet på årets semestern för dom allra flesta. En kombination av varmt väder och lång tid till nästa semester gör situationen på många arbetsplatser vådlig.

I ett kommunalt kontor i Skövde misshandlades en mellanchef av en anställd under måndagsmorgonen då det visade sig att kaffeautomaten inte var påfylld. Även från andra delar av landet rapporterades det om aggressiv personal som återkommit från sin semester.

TED-föreläsaren och samhällsforskaren professor Göran Stollerud har kommenterat fenomenet;
- Omställningen till arbete efter semester är svår, dessa incidenter rapporteras varje år efter att semestern avslutats, den underliggande faktorn går att finna i människans ursprung.

- Vårt ursprung från aporna innebär att vi är som lyckligast när vi bara får lata oss, äta, dricka och kopulera med andra apor. Begrepp som arbete och semester har människan själv hittat på.

Professor Stollerud menar även att fördelarna med arbete för mänskligheten är tvivelaktiga;
- Arbete är  nödvändigt för att utveckla tjänster och produkter, men det enda relevanta dom gett oss dom senaste 50 åren är egentligen internetporren och deodoranten, en klen tröst för dom två miljoner svenskar som återvänder till jobbet denna vecka.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 2 kommentarer

semesternormalitet...
Stollerud har tydligen också drabbats av den dogmatiska semesternormaliteten. Han utelämnar att annat väsentligt som det krävs arbete för är vinterskor, citronmarmelad och maltwhisky.

Esau Persson, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Minska statistiken
Det finns bara tre sätt att minska denna tragiska statistik. 1) Sätt in Jerzy Sarnecki i direktsänt inslag i SvT morronsoffa 2) Sätt in Jerzy Sarnecki i direktsänd TV4-soffa 3) Sätt in fem inslag i timmen i fem veckor i SR P1 med kriminologen och statistikkrymparen Jerzy Sarnecki. När folk tror att de inte bråkar så slutar de nog.

Allianzen, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank