Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Utanför elevhemmet Klittan står 15 flickor och gråter.
Utanför elevhemmet Klittan står 15 flickor och gråter.

Föräldrar återvänder till Lundsberg med fel barn

Publicerad: 2013-09-02

 

Det är upprörda känslor på Lundsberg när många föräldrar återvänder efter att det visat sig att de har fått fel barn med sig hem.

På gräsmattan utanför elevhemmet Klittan står 15 tillbakalämnade flickor och gråter. En mulen himmel och ett lätt regn får stämningen att kännas än mer dyster.

- Vi började ana att något inte stod rätt till när hon påstod att hon ville bli kallad för Eleonora. Vår dotter heter ju Sigrid. Det är jag nästan helt säker på. Leppe von Ljumskenswampf är upprörd. Han är en av flera föräldrar som återvänt till Lundsberg efter att ha fått med sig fel barn hem.

- Det här är skandalöst! Här är man borta på viktiga uppdrag i utlandet i tio år och så har de inte ordentliga register på vilken släkt barnen tillhör. Hur kan de förvänta sig att jag ska känna igen min dotter efter så lång tid? Hon var ju inte mer än tio år när vi lämnade in henne här.

- Den där då? utbrister Leppe och pekar på en av flickorna som genast skiner upp. Hans fru Sibylla skakar misstroget på huvudet. 

Svenskbladet har sökt fd. rektor Staffan Hörnberg för en kommentar. Enligt hans sekreterare så är han i Oxford på den årliga rävjakten och förväntas att återkomma i slutet av september.

 


Annons

Ove Tregaro

Fler artiklar av Ove Tregaro


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Re: Re: Vill trösta
Böge-Jensen är ett gammalt gammalt danskt släktnamn och det som kännetecknar oss är att vi är oerhört trygga i vår heterosexualitet. Det skulle liksom inte gå annars.

Max, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Vill trösta
Max Böge-Jensen, Jag dog av garv

Mikael, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Osjälvständigt
Det är faktiskt hög tid att föräldrarna lär sig att bli självständiga. Varför ska de nödvändigtvis släpa hem ungar hela tiden? Lär av barna

Rut Krut, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

vilka föreldrarbo
Hade han inte träffat sin dotter på 5 år , då kan vi prata om föräldrar ansvar, det är föräldrar som har i första hand ansvar inte myndigheter. Du får på viktigt uppdrag men skaffa inte barn. Hej då

borek, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vill trösta
De där tjejerna ser ut att behöva all tröst de kan få. Hur tar jag mig till Klittslund så att jag kan trösta dem?

Max Bge-Jensen, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank