Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Grannarna upptäckte förutom den skrikande babyn också en död mormor.
Grannarna upptäckte förutom den skrikande babyn också en död mormor.

Föräldrar åkte på semester, lämnade baby hos död mormor

Publicerad: 2009-09-29

Ett svenskt par från Göteborg lämnade sitt spädbarn hos dennes döda mormor medan de åkte på två veckors semester till Kreta. Man befarar nu att paret var så besatta av att få åka på sin solsemester att de ignorerade att mormodern inte svarade på tilltal, istället intalade de varandra att mormodern enast låg och sov eftersom hon var så trött.

De lämnade därefter sin sovande fyra månaders baby tillsammans med en lapp till mormodern och begav sig sedan till Arlanda där de tog flyget till Kreta för sin två veckors vistelse på semesterön. Babyn började dock att skrika när den vaknade och grannar som hörde skriken kom och knackade på mormoderns dörr. När ingen svarade lyckades en av grannarna se babyn genom fönster och tillkallade därefter polis som gjorde en inbrytning i lägenheten. Spädbarnet togs om hand av de förvånade poliserna som undrade hur denna bisarra situation uppstått.

Babyn är nu utom all fara och befinner sig på ett sjukhus i Stockholmsregionen, förutom en lätt vätskebrist mår spädbarnet nu bra och är helt återställd. Läkaren Sune Spångsson berättar;
- Det är oerhört tragiskt att man kan bete sig så här, lämna ett spädbarn hos en död människa, som tur var så ingrep rådiga grannar i annat fall hade detta kunnat sluta i en tragedi. Antagligen lider de här föräldrarna av någon sorts störning i deras verklighetsuppfattning, ungefär som Anna Anka i Hollywoodfruar eller Djurgårdsfans.

Föräldrarna befinner sig fortfarande på Kreta, när polis lyckades kontaktade dem via deras hotell svarade de att de hade en vecka semester kvar och inte planerade att återvända förrän efter den, samt att ifall mormor mådde dåligt skulle polisen prova att ge henne kamomillte och en mandarin eftersom det brukar pigga upp henne.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 26 kommentarer

Re: Hot mot demokratin
OMG aaaaaaaaaa WTF AAAAAAAAAA OMG ALTSÅ AAAAAAAAAAAAAAAAAAA

olivia, (för 4 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Detta st?mmer inte
Hur kan du säga att det inte förekommer någon fara för den lille när mormor var DÖD!!! Är du sjuk i huvudet!!!? Om ungen så var 5 år så är det väl en fara!! Barnpassaren är fortfarande död!!!!! Idiotiska kommentaren jag har hört! Lr du menar att så länge barnet kan gå så kan den passa sig själv? Laga mat sov..? Den kanske skulle ta hand om sin döde mormor också när den ändå var igång! Idioter

Da#u, (för 13 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Detta stämmer inte
Jag hade precis varit in till kärringen och hälsat på. Vi rökte lite opium och hon var så glad att hon skulle åka till Kreta med dottern och barnbarnet. Tydligen så hade svärsonen lite egna ider om detta. Ärligt talat så tror jag att det var han som snuffade kärringen.

Socker Conny, (för 31 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Detta stämmer inte
Hur kan du säga att det inte förekommer någon fara för den lille när mormor var DÖD!!! Är du sjuk i huvudet!!!? Om ungen så var 5 år så är det väl en fara!! Barnpassaren är fortfarande död!!!!! Idiotiska kommentaren jag har hört! Lr du menar att så länge barnet kan gå så kan den passa sig själv? Laga mat osv..? Den kanske skulle ta hand om sin döde mormor också när den ändå var igång!

Idiot!, (för 31 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

De rödgrönas fel!
Det här är resultatet av kommunisternas, såssarnas och trädkramarnas alldeles för långa styre! Folk tar inte ansvar utan litar helt på storebror Staten och mormor Mormor. Vidrigt! Avgå alla! SD 2010!

Brun-Hilda, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank