Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Grannarna upptäckte förutom den skrikande babyn också en död mormor.
Grannarna upptäckte förutom den skrikande babyn också en död mormor.

Föräldrar åkte på semester, lämnade baby hos död mormor

Publicerad: 2009-09-29

Ett svenskt par från Göteborg lämnade sitt spädbarn hos dennes döda mormor medan de åkte på två veckors semester till Kreta. Man befarar nu att paret var så besatta av att få åka på sin solsemester att de ignorerade att mormodern inte svarade på tilltal, istället intalade de varandra att mormodern enast låg och sov eftersom hon var så trött.

De lämnade därefter sin sovande fyra månaders baby tillsammans med en lapp till mormodern och begav sig sedan till Arlanda där de tog flyget till Kreta för sin två veckors vistelse på semesterön. Babyn började dock att skrika när den vaknade och grannar som hörde skriken kom och knackade på mormoderns dörr. När ingen svarade lyckades en av grannarna se babyn genom fönster och tillkallade därefter polis som gjorde en inbrytning i lägenheten. Spädbarnet togs om hand av de förvånade poliserna som undrade hur denna bisarra situation uppstått.

Babyn är nu utom all fara och befinner sig på ett sjukhus i Stockholmsregionen, förutom en lätt vätskebrist mår spädbarnet nu bra och är helt återställd. Läkaren Sune Spångsson berättar;
- Det är oerhört tragiskt att man kan bete sig så här, lämna ett spädbarn hos en död människa, som tur var så ingrep rådiga grannar i annat fall hade detta kunnat sluta i en tragedi. Antagligen lider de här föräldrarna av någon sorts störning i deras verklighetsuppfattning, ungefär som Anna Anka i Hollywoodfruar eller Djurgårdsfans.

Föräldrarna befinner sig fortfarande på Kreta, när polis lyckades kontaktade dem via deras hotell svarade de att de hade en vecka semester kvar och inte planerade att återvända förrän efter den, samt att ifall mormor mådde dåligt skulle polisen prova att ge henne kamomillte och en mandarin eftersom det brukar pigga upp henne.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam