Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
27 November 2021
 
Facebook är fullt av individer som är för korkade för att uppdatera sin status.
Facebook är fullt av individer som är för korkade för att uppdatera sin status.

Dumhetsfilter införs på Facebook

Publicerad: 2010-11-03

 

Nu lanseras ett IQ-filter för Facebook av föreningen MENSA Sverige. Filtret kopplas till ditt Facebookkonto och gör att du måste göra ett test innan du kan skriva en statusuppdatering.

Mellan 40-60% av svenskarna skriver saker de inte har en aning om enligt Statistiska Centralbyrån SCB.

Bland annat finns det naiva människor som glatt kopierar och klistrar in andra användare statusuppdateringar, som den där det skulle protesteras mot att Facebook skulle bli en betalsajt, trots att det aldrig varit på tal. Samma sak gäller alla människor som av dumhet måste klicka på en video med texten: “OMG! Look What happens when FATHER catches DAUGHTER on her WEBCAM!!” trots att den med all önskvärd tydlighet är ett så kallat ”scam”, en luring.

- Andra påstår i sina statusuppdateringar att kriminaliteten skulle vara högre bland invandrare än bland svenskar och anför detta som ett argument för att alla invandrare borde utvisas, när det i själva verket är män som står för kriminaliteten och därför borde männen oavsett nationalitet utvisas, berättar Anders Dahlström statistikgranskare på SCB.

Om vi kom tillrätta med intelligensnivån skulle mycket vara gjort, men vi måste också kontrollera hur det är med allmänbildningen. Medlemmarna i MENSA är inte särskilt allmänbildade, de vet bara vilket av de fyra djuren som ska bort, på samma sätt som Magnus och Eva fick gissa på Brasses djur.

Han hade alltid de smartaste lösningarna, en riktig MENSA-mentalitet. Men för att kunna göra en vettig analys av ett påstående och avgöra om påståendet är trovärdigt eller ej behövs mer än så.

- En typ av nutidstest, mixat med ett IQ-test och möjligen en utbildning i kritiskt tänkande, fortsätter Anders Dahlström och ser hoppfull ut.

Tyvärr kan filtret inte känna av om kontoinnehavaren är en versalmissbrukare, en som envisas med att skriva allt med stora bokstäver, inte heller kan filtret stoppa kommateckenmissbrukarna eller de som fastnat i smileyträsket. Men vi jobbar på en lösning på dessa problem och borde vara där inom ett år.

 


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: svt fyllefilter barometern hd dn idg
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Re: E det första April?
Man undrar ju på vilken nivå intelligensen ligger hos vissa som läser detta!?

stefan, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jag kommer stoppa detta!
Jag kommer genast starta en Facebook-grupp för att protestera mot SCBs planer. Gå genast med i gruppen. Staten skall inte få göra oss till en andra klassens FB-användare! Tillsammans är vi smarta precis som många dumma myror ger en smart myrstack.

PA, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

E det första April?
Versalmissbrukare, kommateckenmissbrukare och smileymissbrukare. Jobbigt för dessa MENSAre.....Bevisar ju bara att deras inteligens läggs på oviktiga saker därav kanske man kan säga att dom är ointeligenta...eller?

Kim, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dumt
Haha va onödigt! Lägg energin på typ aids istället.

Pluto, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

öööhhh
Va ???

Herrn, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank