Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Efter att ha enbart lyckats genomföra kaos med sin stolthet är Laserturken djupt ångerfull idag.
Efter att ha enbart lyckats genomföra kaos med sin stolthet är Laserturken djupt ångerfull idag.

Det blev inget kaos för Laserturken - blev sin egen nemesis

Publicerad: 2010-11-04

Hösten 2010 lurar en pistolbeväpnad galning i Malmös buskage och sprider skräck i stadens invandrare.

En man lät sig dock inte tyglas. Han lastar fullt i bilen med "grejor" som skall få slut på vansinnesdåden en gång för alla. Han är på jakt. På jakt efter den nye "laserman" som terroriserar området och skjuter oskyldiga människor.

Han låter sig intervjuas och lämnar definitiva besked till media:
 
- Jag ska klippa hans tung. Klippa ören. Jag ska göra kaos med han.

Reaktionerna över hans uttalande blev omedelbara, inte minst över Internet. Han citeras hejvilt i diverse forum. Uttrycket "göra kaos" blir bevingat bland gemene man och kvinna runtom vårt avlånga land, och t-shirtar låter sig tryckas med budskapet. En tillstymmelse av hopp hade plötsligt tänts för de utsatta medborgarna i den panikslagna förorten. Malmö hade plötsligt fått den ljusskygge och hämndlystne brottsbekämpare som staden saknat.

Mannen som skall återställa ordningen i samhället går i folkmun under namnet Laserturken, med liksom alla moderna legender i dessa sammanhang återfinns han i flera skepnader, och hörsammar även till aliaset Kaosturken eller Jägarturken. Han tog sitt uppdrag så allvarligt att han undvek att sova på minst fyra-fem dagar. Den osynlige superskurken Lasermannen skulle bekämpas, och det till varje pris. Han hade dessutom utlovat i uttalandet till media att även utplåna hela Lasermannens terrornätverk, i form av alla personer med samma efternamn som honom. Uppdraget var sannerligen inte det lättaste, men Laserturken var fast besluten på att slutföra det.

Men veckan gick och ingen Laserman återfanns för brottsbekämpning. När Svenskbladet försöker nå Laserturken för en förklaring på vad som egentligen hände har han oväntat lagt av luren. Behovet att prata med media förefaller vara som bortblåst.

Idag tycks alltså Laserturken vara en besviken och uppgiven hjälte, som svikit sitt uppdrag - engagemanget till trots. Det utlovade kaoset, som folket så hungrat efter, uteblev alltså helt. Göran Stollerud, statsvetare, spekulerar leksamt i att pressen blev för stor för Laserturken och han ligger utslagen på soffan hemma med en handduk över huvudet om dagarna och stönar uppgivet, då han ej fick visa hur tapper han var inför folket med sin Turkmobil och sina mystiska "grejor".

Men så - har plötsligt ett hett tips lämnats på Svenskbladets telefon under torsdagskvällen. Rösten som surrar i andra änden kallar sig "Bogdan" och talar in en häpnansväckande nyhetsbomb på vår telefonsvare: Laserturken har totalkvaddat sin turkmobil när han utmattad somnade vid ratten under den planlösa jakten efter sin nemesis, och råkade styra rakt in i Mahmuds Grill i området där han bor. Nu har han gått under jorden och har sådan outsinlig ångest över de två papperskorgarna som plattades till under olyckan, och fått en såväl hyttning med nävar, såsom okvädesord uppspottade av självaste Mahmud själv.

Sedan avslutas meddelandet, och vi kippar efter andan.

Det utlovade kaoset kanske kom till slut trots allt, men oplanerat nog för Laserturken själv. Är denna tillbakagång från brottsbekämparkarriären en markering för att vi sett det sista utav vår Laserturk? Vi kan enbart spekulera.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Helfoder för hund och baby