Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Daniel Westling beställde ketchup vid statsmiddagen med Belgiens premiärminister.
Daniel Westling beställde ketchup vid statsmiddagen med Belgiens premiärminister.

Westling bad om ketchup vid statsmiddag

Publicerad: 2010-09-14

Westlings lämplighet som prins och representant för kungafamiljen vid officiella tillställningar ifrågasätts nu efter ett antal pinsamma händelser.

En person som jobbar för hovets kök men som vill vara anonym berättar för Svenskbladet att tvivlen har varit där ända sedan Juli förra året då Westling mötte Sydkoreas president i sin f örsta officiella tillställning.

- Daniel Westling bad om att få pommes frites till maten istället för det ris som serverades till den traditionella koreanska middagen, sen envisades han med att plocka ur alla räkor ur sin mat och lägga på en servett bredvid sig, och han erbjöd dem till den Sydkoreas president.

- Han blev dessutom sur i slutet av middagen, då han förväntat sig få en friterad banan med vaniljglass, berättar den anonyme anställde.

Hovet satte sin tillit till att Daniel lärt sig mer om officiella framträdanden då han under gårdagen deltog i sin andra statsmiddag i sällskap med kungen, drottningen, Victoria samt Danmarks drottning Margrethe och dennes make Henri de Laborde.

Svenskbladets kontakt vid hovet berättar;
- Förrätten bestod av ostympade crepé med en lätt kantarellsås, fast vi serverade i smyg en grillkorv till Daniel så det gick bra. Men när det kom till huvudrätten kunde vi inte smyga längre, det var anklever och rökt oxbringa med basilikadressing, Daniel ville förstås inte ha någon sås på sin mat.

- Daniel skar först allting i små små bitar, sedan tog han salt- och peppar och hällde på en himla massa salt och peppar över röran.

Daniel ropade sedan på hovmästaren och bad honom hämta en flaska ketchup, först låtsades Hovmästaren inte höra men Daniel fortsatte så han hade inget val. När ketchupen kom så sprutade Daniel minst en fjärdedel av flaskan över maten, Victoria ville vid det här tillfället inte att Daniel skulle stå ut, så även hon sprutade massor av ketchup på sin anklever.

- Kungen försökte rättfärdiga det hela genom att säga att ketchup var en ny och spännande trend inom internationell haute cuisine. Det tog skruv och så provade även Drottning Margrethe a
tt spruta ketchup över hela sin mat.

Efter middagen ska Westling ha insett det olämpliga och erbjudit sig att köra hela familjen med gäster till Max på Östermalmstorg.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Mumsrumpa
Hade det varit Nordkoreas diktator hade ingen brytt sig! Jävla snobberier är vad den där knugafamiljen sysslar med. Och fan vad sugen jag blev på kinamat och grillad korv när jag läste artikeln!

Lderhans, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Friterad banan med glass
Klart att han blev sur när han inte fick friterad banan med glass. Kommer själv ihåg i min ungdom, när det fortfarande var mattvång, glädjen med friterad banan med glass och en flaska ljummen Parador på närmaste kinakrog. Det var länge sedan man fick sig en flaska ljummen Parador med med friterad banan och glass.

Esau Persson, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Starkt!
Starkt av danne att avstå från annan exotisk mat,och istället tar del av den sockerfria ketchupen.Fan var stolt man blir som svensk!

muskelbuilder, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Ketchup?
HAHAH DU TROR DET ÄR PÅ RIKTIGT HAHAHA

din mamma, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ketchup?
Jag kan förstå att det var lite opassande under middagen med sydkoreas president, men seriöst, han framställs som en barnrumpa för att han ber om Ketchup? Jag hejar på Daniel!

Poff, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank