Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Den första i en rad transplantationer som syftar till att göra Westling adlig.
Den första i en rad transplantationer som syftar till att göra Westling adlig.

Daniel Westling opererar in kunglig Njure

Publicerad: 2009-05-28

Kronprinsessan Victorias blivande make Daniel Westling har under onsdagen genomgått en njurtransplantation. Hovet uppger att operationen gick bra och berättar att detta är ett av flera steg i en lång process som syftar till att transformera Daniel till en frälse person. Kung Carl-Gustav och Drottning Silvia sägs vara överlyckliga över transplantationen och önskar nu lycka till med nästa transplantation som förväntas ske i slutet av Juli.

Okänt för de flesta men inskrivet i den svenska grundlagen är den lag som säger att kungafamiljen endast får giftas inom de frälse, det vill säga de adliga. I Sverige innebär detta att personen ifråga måste vara inskriven i Riddarhusets katalog över adliga familjer.

- Adlig blir man vid födseln genom blodsarvet, och då återstår bara transplantation ifall man inte är född frälse, berättar hovets presstalesman Elisabeth Torris-Wahlgren.

- Detta var första steget för att omvandla Daniel till en adlig person och därmed värdig att gifta sig med Kronprinsessan, fortsätter Torris-Wahlgren.

Utomlands finns motsvarande registerhållning över adliga familjer och det var just dit som Daniel Westling sökte sig i jakt på en ny njure. I Tjeckien finns en stor missgynnad grupp adliga som är villiga att sälja organ till de som kan betala och den njure Daniel Westling fick inopererad tillhörde tidigare den fattige Greven Philip Scenyskty.

Källor inom den internationella organhandeln berättar nu att Daniel är nära att köpa en Ungersk lever av Hertigen Leopold Soproni i Budapest, samt att en avlägsen släkting till den sista ryska Tsaren är villig att sälja sin vänstra hand till Daniel.

Det återstår endast sju ytterligare transplantationer innan Daniel kan anses vara fullvärdigt adlig (gränsen går vid 51% av kroppsvikten) och därmed får lagligt godkännande att ingå äktenskap med prinsessan Victoria. De övriga organ som Daniel tänker byta ut är sin andra njuren, lever, bukspottskörtel, vänster hand, näsa, tunga samt vänster testikeln.

Hovets presstalesman Elisabeth Torris-Wahlberg berättar;
- Allt detta kan verka omständigt, men det är inget vi kan rå för, är man född kunglig är man helt enkelt lite bättre än annat folk.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 16 kommentarer

KIDNEY TRANSPLANT
Hej! Hur mår du? Mitt sjukhus behöver för närvarande tre (3) njurdonatorer för omedelbar transplantation omedelbart, varje njurgivare kommer att kompenseras med en total summa på $ 550.000,00 USD. Vi ansvarar för dina resehandlingar och alla kostnader som kan uppstå efter att du har verifierats. Friska och skickliga organ bör kontakta denna e-post: dr.donaldhospital@gmail.com (dr.donaldhospital@gmail.com) Endast allvarliga givare, 100% garanterade.

Dr Donald , (för 6 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

??? ?????
Hej allihopa. Jag heter Dr Kate Adams, är en Phrenologist i Universitetssjukhusen Bristol NHS Foundation Trust. Vårt sjukhus är specialiserat på njurkirurgi och vi handlar också om att köpa och transplantera njurar med en levande motsvarande donator. Vi är belägna i Dubai, Turkiet, USA, Malaysia. Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurar, tveka inte att kontakta oss via e-post: kateadams946@hotmail.com Min omedelbarhet Dr Kate Adams Telefonnummer: +2348146161694

Dr Kate Adams, (för 18 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: KIDNEY DONOR NÖDVÄNDIGT FÖR 800.000.00 USD
Tjenare Dr. Egdoro, trevligt att so la ut det här. Jag har inte bara en utan två njurar till salu. Vi kan säga $US 1.500.000 för båda. Om det behövs mer kroppsorgan så kolla i donationsregistret för jag har kryssat i alla rutor. Jag tar ganska billiga priser.

Pelle Andersson, (för 23 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

KIDNEY DONOR NÖDVÄNDIGT FÖR 800.000.00 USD
Hej vänner är Dr. Edobor från U.B.T.H Hospital, vi är specialiserade på njuroperation och transplantation av organ. Vi köper också njurar från givare till 800 000,00 USD så om du är intresserad av att sälja eller donera en njure kontakta mig via (Dr.edobor @gmail. com) eller Whatsapp: +2347036833186 för mer information tack

Edobor, (för 23 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Kidney Donor Ursprungligen Behövs För 800,000.00 USD
Hej vänner är Dr. Edobor från U.B.T.H Hospital, vi är specialiserade på njuroperation och transplantation av organ. Vi köper också njurar från givare till 800 000,00 USD så om du är intresserad av att sälja eller donera en njure kontakta mig via (Dr.edobor@gmail.com) eller Whatsapp: +2347036833186 för mer information tack

Dr Edobor, (för 23 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank