Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Blöja är inte bara praktiskt. Det kan även vara stilfullt.
Blöja är inte bara praktiskt. Det kan även vara stilfullt.

Caremas VD: Mycket gnäll om en kisseblöja

Publicerad: 2011-11-17

På fredag gå Carema Cares VD Carl Gyllfors i vuxenblöja för att visa att ”ingen har dött av lite skvätt i byxan”.

- Jag vill visa hur överdriven debatten har varit. Visst kommer det kanske kännas lite ovant med kiss mellan skinkorna, men gamlingarna har ju haft det så här länge – så de är ju vana, säger Carl Gyllfors till Svenskbladet.

Kanal 5 sänder
Inför ett förväntat stort pressuppbåd kommer Gyllfors på fredagsmorgonen iträda sin vuxenblöja. Ett reality-tv-team från Kanal 5 kommer sedan att följa honom under dagen, till klockan 8 på kvällen då blöjan ska av.
- Jag räknar med att vara på country-klubben med en whisky i handen klockan 9. Och ni kommer inte höra mig klaga så sant som det är sant, säger Carl Gyllfors.

- Sen tycker jag det ska bli riktigt intressant att se hur mycket blöjan väger. Hur mycket kissar man egentligen på en dag?

Carema - en förebild
Carl Gyllfors ser inga problem med att hans egna förutsättningar skiljer sig från dem som hans företag vårdar.
- Tvärtom! Jag skulle snarare kalla mig ett gott exempel. Jag vill visa hur åldrandet hade kunnat se ut om de istället visat på lite flit under sina arbetsliv, och dessutom skött sin skatteplanering.

- Som sagt, se på mig – på kvällen kommer fördelen av att man äger några sköterskor – när blöjan åker av kommer jag snabbt bli torkad, luftad och pudrad.

Torkade blöjor ska återanvändas
Expressen avslöjade nyligen att Ingvar Kamprad är en av de hemliga ägarna bakom Carema.
- Det är inte mycket av ett avslöjande. Vem tror du lärde oss att spara till och med på blöjorna?!

- När ”skandalen” har blåst över fortsätter vi med blöjprojektet. Vi återupptar blöjvägandet så att vi kan beräkna hur lång torktid de behöver för att kunna återanvända dem nästa dag.


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: dn dn svd ssd svd ab ab ab ab dn svd dn ab ex resume
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 12 kommentarer

Re: undran
Inkontinenshjälpmedlet slängs såklart efter varje gång. Man kollar vikterna första 2 dygnen för att se så att man har rätt storlek. Som någon annan sa så leder det ju till dyrare hjälpmedel INTE billigare.. så det är ironiskt att media kallar det besparing. Detta är inte Caremas metoder, det gäller ALLA i äldreomsorg, även kommunala.

underskterska, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: undran
Nope , blöjan slängs även om den inte full. vägningen görs i 2 dygn för att kolla om man ska byta sort. oftast är det dags att sätta in dyrare blöjor så det är ju ironiskt att tidningarna tror att det är en besparing :-p

svar, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Borde vara lag på blöja för arbetstagare!
Regeringen kan kanske vara lite snäll och tillåta arbetstagare att göra skatteavdrag för blöjkostnaden. Det vore ju lite magstarkt om Carema skulle betala för artiklar som handlar om personalens intimhygien..

zeke, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Borde vara lag på blöja för arbetstagare!
Blöja is da shit! Borde användas generellt, inte bara i äldrevården - Blöjförsedd arbetskraft kramar ut ytterligare minst 15 minuter extra per arbetsdag och person. Carema Care har 7000 anställda(?). Om man räknar 15 min X 230 arbetsdagar/år X 7000 anställda så ger det lite styvt 400000 extra till VD att köpa cigarrer och thaimassage för..

zeke, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

undran
Ursäkta en okunnig frågor Men om urin kvoten inte är fylld vid vägningen. Sätts blöjan till baks då får vidare fyllig? Eller vad händer. Och Ingår klädnypor i personalens arbetsklädsel vid av tagande av fylld (mogen) blöja.

Tacksam fr svar, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank