Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
27 November 2021
 
Redneck-bjästa är numera en stenhög och dess invånare i landsflykt.
Redneck-bjästa är numera en stenhög och dess invånare i landsflykt.

Bjästa jämnas med marken!

Publicerad: 2010-03-26

I ett unikt gemensamt beslut mellan de borgerliga och oppositionen fattade Riksdagen idag ett beslut att jämna det lilla samhället Bjästa utanför Örnsköldsvik med marken och omhängna området med ett taggtrådsstängsel. Marken där Bjästa nu en gång stod kommer nu att beströs med salt och överges i minst hundra år, ortsnamnet Bjästa kommer att strykas från alla kartor, telefonkataloger och böcker.

Det var efter gårdagens Uppdrag Granskning i SVT som riksdagen skyndade igenom beslutet och inom en timme efter beslutet var 30 bulldozers på plats för att börja riva samhället samtidigt som en stor polisstyrka föste ihop samhällets invånare.

De vuxna personerna i samhället fördes bort till fots norrut där de enligt beslut från Riksdagen kommer att ingå i ett Rysk-Svenskt projekt där dem kommer att få hjälpa till i diverse olika ryska forskningsprojekt och testning av livsmedelsprodukter och hudvårdsprodukter vilka i vanliga fall testas på grisar och apor.

Rektor och lärare vid Bjälstaskolan, samt prästen Lennart Kempe i den lokala församlingen, har alla fått en särskild uppgift, de kommer skeppas till Afghanistan där de ska hjälpa den svenska truppen med minröjning i åtskilliga regioner där Talibanerna har lämnat misstänkta minfält efter sig.

Personer under 18 år är dock undantagna både det ryska experimentet samt Afghanistanresan och är fria att bo kvar i Sverige och röra sig fritt... efter att deras munnar tvättats ordentligt med tvål och stålborste!

Göran Stollerud, professor i sociologi med specialisering på Norrländska redneck-samhällen har kommenterat Riksdagens beslut;
- De har kommit lite väl lindrigt undan, men jag antar att även 50-åriga tanter från helvetet, patriarkala svin och idiotiska förbannade äckliga tonåringar har någon sorts människovärde.

- Eller nej förresten, det har dem inte...


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 DN4 SvD SvD2 SvD3 ST KT allehanda Dagen Expressen KVP aftonb aftonb2 aftonb3 SvD4 SvD5
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 13 kommentarer

De!!
Jag läste den, men hakade upp mig på att det hela tiden stod "dem" istället för "de". Tråkigt när en bra artikel spolieras... Skriv "dom" om du inte fattar vilket som är rätt.

Jocke, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Språkförbistring
I sista meninge står det "Eller nej förresten, det har dem inte...". Vilka är dem? Du får väl för h-vete använda rätt pronomen!!

Sim, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Daniel
Hahaha fan va klockrent!

Daniel, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tjära och fjädrar
Om man nu skall skriva en satirisk text, vars angreppsvinkel i och för sig var riktigt rolig, så borde man kanske lära sig hur man använder stor och liten bokstav i ord som "riksdagen" och "ryskt-svenskt"? Då hade den blivit ännu bätte nämligen.

Surman, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Bjästabo
Du med din uppfostringsmetod så kommer grabben att passa bra som förlaga till nya millenniet böcker

Vi tackar och tar emot frlaget, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank