Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Redneck-bjästa är numera en stenhög och dess invånare i landsflykt.
Redneck-bjästa är numera en stenhög och dess invånare i landsflykt.

Bjästa jämnas med marken!

Publicerad: 2010-03-26

I ett unikt gemensamt beslut mellan de borgerliga och oppositionen fattade Riksdagen idag ett beslut att jämna det lilla samhället Bjästa utanför Örnsköldsvik med marken och omhängna området med ett taggtrådsstängsel. Marken där Bjästa nu en gång stod kommer nu att beströs med salt och överges i minst hundra år, ortsnamnet Bjästa kommer att strykas från alla kartor, telefonkataloger och böcker.

Det var efter gårdagens Uppdrag Granskning i SVT som riksdagen skyndade igenom beslutet och inom en timme efter beslutet var 30 bulldozers på plats för att börja riva samhället samtidigt som en stor polisstyrka föste ihop samhällets invånare.

De vuxna personerna i samhället fördes bort till fots norrut där de enligt beslut från Riksdagen kommer att ingå i ett Rysk-Svenskt projekt där dem kommer att få hjälpa till i diverse olika ryska forskningsprojekt och testning av livsmedelsprodukter och hudvårdsprodukter vilka i vanliga fall testas på grisar och apor.

Rektor och lärare vid Bjälstaskolan, samt prästen Lennart Kempe i den lokala församlingen, har alla fått en särskild uppgift, de kommer skeppas till Afghanistan där de ska hjälpa den svenska truppen med minröjning i åtskilliga regioner där Talibanerna har lämnat misstänkta minfält efter sig.

Personer under 18 år är dock undantagna både det ryska experimentet samt Afghanistanresan och är fria att bo kvar i Sverige och röra sig fritt... efter att deras munnar tvättats ordentligt med tvål och stålborste!

Göran Stollerud, professor i sociologi med specialisering på Norrländska redneck-samhällen har kommenterat Riksdagens beslut;
- De har kommit lite väl lindrigt undan, men jag antar att även 50-åriga tanter från helvetet, patriarkala svin och idiotiska förbannade äckliga tonåringar har någon sorts människovärde.

- Eller nej förresten, det har dem inte...


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 DN4 SvD SvD2 SvD3 ST KT allehanda Dagen Expressen KVP aftonb aftonb2 aftonb3 SvD4 SvD5
Annons
Helfoder för hund och baby