Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
En elak kommentar i en artikel om Johan Palm blev alldeles fr mycket fr Birger.
En elak kommentar i en artikel om Johan Palm blev alldeles fr mycket fr Birger.

Birger i djup depression efter elak kommentar

Publicerad: 2009-12-05

Svenskbladets chefredaktör Birger Ollonborg fick under lördagseftermiddagen föras akut till psykiatriska akutmottagningen vid S:t Görans sjukhus. Väl på sjukhuset lades Birger i bälte samt tvångsmedicinerades då det fanns farhågor om att han kunde vara en fara för sig och andra.

Enligt Birgers kollegor vid Svenskbladets redaktion var det en kommentar till en av Birgers artiklar som utlöste den fruktansvärda ångestattacken. I en artikel daterad den 29:e November 2008 rapporterade Birger om det spontana lyckorus som utbröt över världne när det visat sig att Johan Palm blivit utröstad från idol, en mycket ond och elak person hade tidigt på lördagen postat en kommentar till denna artikel.
http://www.svenskbladet.se/kultur/index.php?alias=johan_palm_ute_ur_idol_varlden_jublar.html#3202

Svenskbladet återpublicerar här kommentaren i dess helhet;

"Dålig artikel
HAHAHAHAHAHAHA! Världens sämsta artikel, tror att alla kommer att bli gladare när den här förfärliga artikeln tas bort från internet för alltid! Du vet inget om Johan, han har utstrålning, är rolig och är mycket populärare än du, Biger. Du är väl bara avundsjuk på honom. Alla tjejer vill ha honom men alla tjejer tycker att du är en läskig gammal gubbe. Det måste vara hårt att se att så många andra är så mycket bättre än du!
   
Till Birger Ollonborg"

Journalisten och kollegan Kjell Kriminell var på plats när Birger bröt ihop;
- Birger satt och drack morgonkaffe och det var ett par minuter kvar till vårat redaktionsmöte, så helt plötsligt hör jag ett tjut från honom. Han vände sig och tittade på mig och var alldeles blek i ansiktet, och så sa han något, han tvingade det ur sig nästan, som om att orden inte kunde komma ut, som att han glömt hur man pratar, han sa "Vad ... har jag ... gjort mot Johan?".

- Sen skrek han det psykotiskt "VAD HAR JAG GJORT MOT JOHAN!", han började dra åt sin slips som ifall han ville strypa sig själv och började babbla om att Johan Palm aldrig skulle förlåta honom och att ingen tyckte om honom eftersom han var skallig och gammal. Vi ringde genast på en ambulans.

Kjell menar att det som utlöste psykosen måste ha varit för att kommentaren var så träffande, .
- Birger är avundsjuk, Johan Palm har massor av utstrålning och är mycket populärare än Birger, åtminstone bland flickor 11-15 år. Dock har vi ännu inte tagit ställning till ifall vi ska ta bort den "förfärliga artikeln".


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev