Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Passagerarna tvingades till ett ångestfyllt dygn på båten Amorella.
Passagerarna tvingades till ett ångestfyllt dygn på båten Amorella.

Amorellapassagerare tvingas stanna kvar på båt de grisat ned

Publicerad: 2013-12-15

Hundratals bakfulla och ångestfyllda passagerare tvingades under tisdagen att spendera ännu ett helt dygn på den båt som de kvällen innan grisat ned och levt fan på i vetskap om att de kommer kliva av båten nästa morgon.

Efter den sedvanliga kvällen av billig taxfree sprit, bråk i diskoteket, pinsamma raggningsförsök och spyor på båtens heltäckningsmatta var passagerarna på Amorella redo att äta en frukostbuffé på Lördagsmorgonen för att sedan gå iland i Stockholm för att sova av sin bakfylla och återgå till sin skenheliga Svenssontillvaro i ett par veckor.

Istället snuvades passagerarna på sin flykt undan ångesten och Finlandskryssaren Amorella gick på grund i Ålands skärgård under lördagen. Efter att dykare besiktigat skeppet under en 12-timmars inspektion tilläts fartyget att fortsätta sin planerade resa via bogsering, uppenbarligen dock med en enorm försening.

Passagerare berättar om en tryckt stämning på båten, många passagerare undvek helt ögonkontakt och flera höll sig hela tiden instängda i sina hytter för att slippa behöva konfronteras med heltäckningsmattor som stank av klorin och kompletta främlingar som man kvällen innan försökt hångla med.

Jessica Billgren 21, åkte tillsammans med tre jämnåriga vänner, de berättar att båten var halvt öde på lördagen;
- Skeppet luktade klorin och spyor, det var halvtomt överallt, ett tag trodde jag att jag fick syn på en kille jag fyllehånglat med, men då gömde jag mig snabbt i barnens bollhav, det luktade kiss där.

Erik Hörnström och Suraj Basfor tillhörde ett sällskap med killar som firat en 25-årsfest på Amorella, de hade räknat med att vara hemma på tisdagsmorgonen;

- Vi är portade från Silja Line efter ett par livliga resor, så det fick bli Viking line och Amorella. Igår natt bajsade vi på våra britsar och sen fällde vi upp dom mot väggen, vi brukar göra så nämligen. Men den här gången tvingades vi istället att bo i vår egen avföring, berättar Erik Hörnström.

Ögonvittnen berättar att båtens taxfreebutik endast hade lager nog för en rundresa och att allt som stod att erbjuda  i alkoholväg under tisdagen var Creme de Menthe och Bols Bananlikör. Samma sak gällde för båtens barer vars öl och vin tagit slut sent under natten, man kunde endast erbjuda ett par flaskor med ljummen Koskenkorva utan is då all denna också tagit slut under natten.

Med åtskilliga passagerare fortfarande boendes i ostädade och nedspydda hytter som de grisat ned på fredagsnatten då de räknat med att kunna lämna skeppet nästföljande dag, stod nu Amorella stilla i 12 timmar. Källor berättar om ovärdiga förhållandena där folk iklädda gårdagens skrynkliga och svettiga festkläder halsade ljummen Koskenkorva blandat med bananlikör.

Amorella beräknas nu anlända till Stockholm under söndagen, rapporter från båten målar upp en bild av passagerarna som kollapsat i stora svettstinkande kötthögar i skeppets korridorer. Amorellas kapten berättar att man kommer att erbjuda att spola av samtliga passagerare med en vattenslang på däck innan dom går av från skeppet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN aftonbladet hufuvdstadsbladet SvD Expressen alandstidningen yle ystadallehanda
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev