Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Roswall Cider, finns med äpple, nypon och ketchup-smak
Roswall Cider, finns med äpple, nypon och ketchup-smak

Åklagare Håkan Roswall lanserar ny ciderdryck.

Publicerad: 2009-02-19

Merchandisingen kring Piratebay-rättegången fortsätter nu i och med Håkan Roswalls lansering av en ny ciderdryck. Drycken finns i tre smaker, nypon, äpple och ketchup.

- Jag har tyckt om cider i flera år,Roswall Cider är en alkoholfri extra torr cider som kan avnjutas framför TV eller dator till exempel när man tittar på en lagligt köpt DVD film, kommenterar Åklagare Håkan Roswall.

Det mediala spelet kring rättegången har gett Piratebay medial exponering över hela världen och en lukrativa merchandising har uppstått kring rättegången. Piratebays logotyp används nu för att sälja en mångd olika produkter.

Kinabaserade tillverkare har nu börjat tillverka diverse olika Piratebay-märkta kläder, T-tröjor, huv-tröjor samt attiraljer såsom freesbies och klistermärken. De ansvariga bakom Piratebay har klagat officiellt eftersom de menar att försäljningen skadar deras egen försäljning av officiella T-shirts, vilka de säljer för €25, den kinesiska kopierade t-shirten kostar enbart €6 i jämförelse.

- Detta är buffel och båg och lurendrejeri, folk köper nu t-shirts i tron att de stöder oss men i själva verket är det ett kinesiskt företag som stulit vår logo! Säger Gottfrid Svartholm, en av huvudmännen bakom Piratebay.

Huang Wei från det Guangdong-baserade kinesiska företaget Echo print har även uttalat sig om anklagelserna att de piratkopierat Piratebays piratkläder;

- Vi har inte gjort någonting olagligt, dessutom måste de först bevisa att det verkligen var vi som tryckte t-shirtsen och skickade iväg dem.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

skitkul
Kommentarerna är lika roliga som artiklarna. Ni borde hyra in Roger Strupsnyre till tidningen.

Robban, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Bra!
Det här var ett mycket bra inlägg. Roligt och smart.

pontus, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ok
Det här var något av det absolut tråkigaste jag någonsin läst. Min lever vibrerar dessutom obehagligt av särskrivningen. Skärpning!

Roger Strupsnyre, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank