Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Mannen, som vill vara anonym, twittrade i 2 år utan att någon läste.
Mannen, som vill vara anonym, twittrade i 2 år utan att någon läste.

26-åring twittrade för ingen

Publicerad: 2010-09-07

Det sociala mediet Twitter (sv "kvitter") har växt explosionsartat de senaste åren.

Inte minst i världens trendängsligaste huvudstad, Stockholm. Där är man inte sen att anpassa sig till nya påhitt; tandblekning, surdeg, iPhone, ironisk mustasch - stockholmarna är kvicka på att anpassa sig för att passa in bland alla andra.

Twitter är ett sådant fenomen. Alla människor med någon form av självaktning i Stockholm har ett twitterkonto, och många är de som skriver och följer varandra. Dock finns en baksida till fenomenet. 

Svenskbladet har fått kontakt med en av de som fått erfara baksidan. Det tog två år och 8111 sk. "tweets" innan mannen, som vill vara anonym, gav upp sitt twittrande, då han upptäckte att ingen läste det han skrev.

Att han höll ut så länge beror på att han hoppades på att någon av de 708 personerna han följde kanske skulle upptäcka hans twitter. Men icke.

Mannen trodde att en av hans bästa vänner läste då och då, men inte hade honom på "follow", men på en fest fick han reda på att så inte var fallet. 

- Det känns så oerhört genant. Jag har liksom suttit och verkligen värkt, alltså på riktigt krystat, ur mig "tweets" för att det var några timmar sedan jag senast uppdaterade, och så bara får man det här faktumet som ett slag i magen.

- Jag har liksom ljugit ihop tweets för att framstå som coolare än vad jag är - och nu, liksom när jag vet att ingen läst dem... det känns så oerhört förnedrande. Jag känner mig kränkt av mig själv, säger mannen.

- Som när jag skrev tweeten: "Katsching! Konsum Slussen har extrapris på grön paprika: 19,90 kr/kg #billigt."Jag har liksom skrivit det, till ingen alls. Vem har användning av den informationen? Man får så mycket perspektiv på livet när man får distans till det.

- Och den där gröna paprikan ruttnade i min kyl sen. Vem bemödar sig att ens importera grön paprika? #undermåligapizzerior


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!