Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Fårtarmar är huvudingrediens i en mängd maträtter, snabbmat, hundmat och kalops.
Fårtarmar är huvudingrediens i en mängd maträtter, snabbmat, hundmat och kalops.

DTN Naturtarm expanderar trots krisen

Publicerad: 2009-02-28

Det lilla svenska företaget DTN Naturtarm i Hässelby har trots det dåliga ekonomiska läget lyckats expandera och söker nu två nya fårtarmsorterare via Arbetsförmedlingen. Fårtarmsbranschen har alltid varit motståndskraftig när det gäller svängningar i ekonomin. Fårtarmsgourméer har fortsatt att prioritera fårtarmar även under hårda tider. DTN naturtarms ägare Elof Persson berättar;

- Under dessa hårda tider är det många som väljer att spendera mer tid hemma hellre än att gå på restaurang, man väljer även att äta billigare och det är här fårtarmar kommer in i bilden. Fårtarmar är billigt mat och de är rika på antioxidanter, nyttiga fetter, vitaminer och mineraler.

Men den finansiella krisen som skakat världen under det senaste året har även slagit hårt mot fårtarmsnäringen. Kriskulmen kom i Norge där nära hundra år gamla "Bergen Fåretarma" blev stående med hundratusentals osäljbara tarmar, företaget gick i konkurs i slutet av 2008.

Nu verkar det som om vinden kan vara på väg att vända även för tarmförsäljningen, DTN naturtarm måste anställa två personer för att klara av de stora ordrar man har ingående. De två personerna man kommer anställa måste kunna hantera fårtarmar på rätt vis, sortera dem, mäta dem och salta dem. De måste dessutom kunna jobba med tubmaskin och packa tarmarna. För detta ändamål är all erfarenhet från snabbmatskedjor såsom McDonalds eller Burger King av intresse. Även arbetare vid Scans slakterier är intressanta, särskilt då de som varit med och producerat Partygrillare (fd Dennis Hotdogs).

Interesserade sereösa personer kan maila till dtnnaturtarm@hotmail.com, de två platserna måste fyllas senast den 24:e Mars.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Helt rätt
Helt rätt att göra reklam för detta. Nuförtiden ska alla ungdomar jobba med media, medans det blir svårt att rekryterara fårtarmssorterare. Det anses väl mindre tjusigt, kantänkas.

Esau Persson, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Reklam.
DTN Naturtarm startade 2001. Företaget arbetar med att importera fårtarmar. Fårtarmarna ska sedan sorteras och förädlas för att därefter kunna säljas vidare till korvfabriker. DTN Naturtarm söker nu en kunnig person med erfarenhet av fårtarmar. Arbetsplatsen är belägen på Kungsholmen i Stockholm. Frågor och ansökningar emottages endast via e-post. Välkommen med din ansökan! Besöksadress Fyrspannsgatan 37, 165 64 Hässelby

DTN Naturtarm finns r kta, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Reklam.
Hur kan du ta det seriöst? Hela tidningen är ett skämt, har du kollat upp om DTN Naturtarm finns måntro? Som sysslar med tarmar dvs..

Iddi, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Reklam.
Förvisso att aftonbladet har en artikelserie lite i samma stuk, men det här är ju inte journalistik utan ren reklam. Hur mycket betalade DTN för detta må tro? Sen ställer jag mig undrande till hur att vända hamburgare på donken gör någon lämpad till att hantera en tubmaskin. Skärpning Svenskbladet!

Patrik, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank