Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
1 Oktober 2023
 
Frtarmar r huvudingrediens i en mngd matrtter, snabbmat, hundmat och kalops.
Frtarmar r huvudingrediens i en mngd matrtter, snabbmat, hundmat och kalops.

DTN Naturtarm expanderar trots krisen

Publicerad: 2009-02-28

Det lilla svenska företaget DTN Naturtarm i Hässelby har trots det dåliga ekonomiska läget lyckats expandera och söker nu två nya fårtarmsorterare via Arbetsförmedlingen. Fårtarmsbranschen har alltid varit motståndskraftig när det gäller svängningar i ekonomin. Fårtarmsgourméer har fortsatt att prioritera fårtarmar även under hårda tider. DTN naturtarms ägare Elof Persson berättar;

- Under dessa hårda tider är det många som väljer att spendera mer tid hemma hellre än att gå på restaurang, man väljer även att äta billigare och det är här fårtarmar kommer in i bilden. Fårtarmar är billigt mat och de är rika på antioxidanter, nyttiga fetter, vitaminer och mineraler.

Men den finansiella krisen som skakat världen under det senaste året har även slagit hårt mot fårtarmsnäringen. Kriskulmen kom i Norge där nära hundra år gamla "Bergen Fåretarma" blev stående med hundratusentals osäljbara tarmar, företaget gick i konkurs i slutet av 2008.

Nu verkar det som om vinden kan vara på väg att vända även för tarmförsäljningen, DTN naturtarm måste anställa två personer för att klara av de stora ordrar man har ingående. De två personerna man kommer anställa måste kunna hantera fårtarmar på rätt vis, sortera dem, mäta dem och salta dem. De måste dessutom kunna jobba med tubmaskin och packa tarmarna. För detta ändamål är all erfarenhet från snabbmatskedjor såsom McDonalds eller Burger King av intresse. Även arbetare vid Scans slakterier är intressanta, särskilt då de som varit med och producerat Partygrillare (fd Dennis Hotdogs).

Interesserade sereösa personer kan maila till dtnnaturtarm@hotmail.com, de två platserna måste fyllas senast den 24:e Mars.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam