Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Jimmie Åkesson medgav att mannen inte alls luktade svett.
Jimmie Åkesson medgav att mannen inte alls luktade svett.

Sverigedemokraternas partiledare gör helt om efter debatt

Publicerad: 2010-04-14

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson mötte under gårdagen Mona Sahlin i en debatt i upptakten till Riksdagsvalet som syftade till att debattera det mångkulturella samhället.

Åkesson överraskade dock publiken genom att halvvägs igenom debatten helt byta åsikt.Precis efter ett utlägg från Sahlin skruvade han på sig och såg besvarad ut. Han var sedan tyst i nästan en hel minut innan han tittade mot Mona Sahlin och svarade;
- Du har rätt och jag har fel.

Efter detta jublade publiken som samlats i lokalen och applåderade sedan när Mona och Jimmy skakade hand. En svart man ur publiken med ursprung från Somalia fördes sedan fram till talarpodiet där Åkesson fick lukta på mannen varvid han höll med om att mannen inte alls luktade svett eller av någon konstig afrikansk mat.

Debatten kom sedan att handla om varför Sverigedemokraternas medlemmar mest består av män i åldern 20-55 som ogillar invandrare trots att de inte känner några invandrare.

Innan debatten avslutades och Jimmy Åkesson lämnade lokalen berättade han att han i fortsättningen arbeta för ett mångkulturellt samhälle samt en ökad flyktingintagning, särskilt från Mellanöstern-regionen och Afrika.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby