Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
FN-soldaten kräver halva kungariket samt äktenskap med prinsessan Victoria.
FN-soldaten kräver halva kungariket samt äktenskap med prinsessan Victoria.

Svensk FN-soldat stämmer kungafamiljen

Publicerad: 2010-01-08

En svensk FN-soldat har dragit kungahuset inför rätta för bedrägeri efter vad han anser vara en sviken överenskommelse, tingsrätten i Stockholm kommer nu att ta upp fallet då man bedömt att kungens straffrättsliga immunitet inte täcker denna typ av fall.

FN-soldaten har precis återvänt till Sverige efter ett års tjänstgöring i Afghanistan där han tjänstgjort i den svenska delen av ISAF-styrkan som stöder det Afghanistanska statsbygget. Han menar att hans tjänstgöring var förknippad med en överenskommelse att han när han återvände skulle få gifta sig med en utav kungens döttrar samt erhålla halva Sverige att styra över.

Jurister spekulerar nu vad effekterna skulle bli ifall kungahuset skulle förlora fallet. En av prinsessorna, Victoria eller Madeleine, skulle tvingas bryta sin förlovning och istället gifta sig med soldaten, antagligen skulle det bli Victoria eftersom FN-soldaten har uttryckt en preferens för "heta brunetter med lite att ta av". Man räknar även med att Carl Phillip skulle bli påverkad eftersom han antagligen skulle förlora titlen Hertig av Värmland, eftersom det landskapet ligger inom den del av Sverige som soldaten helst vill styra över.

FN-soldaten företräds av stjärnadvokaten Peter Althin;
- Min klient anser att kungahuset har svikit sin del av en överenskommelse, och att utlovad ersättning har uteblivit.

- Han har riskerat sitt liv för konungariket Sverige och vill nu ha äktenskap med en av kungens döttrar samt befogenhet att styra över hälften av kungadömet, denna överenskommelse har förekommit tidigare i samband med tjänster för kungariket.

Peter Althin anser att de har goda förutsättningar att vinna fallet i tingsrätten;
- Det rör sig om en tradition som kan spåras åtskilliga hundra år bakåt i tiden, och det kommer bli svårt för dem att bevisa någonting annat,
förklarar Peter Altin entusiastiskt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Drake?
Den där FN-soldaten verkar inte ens ha dräpt en drake. Så han får allt skaffa sig en het brunett med lite att ta av på något annat sätt.

Max Bge-Jensen, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ett delikat ärende
Men enligt mitt förmenande handlar det om ett enda stort NU eller ALDRIG. Är Sverige verkligen en mångkultur eller inte? Svaret är tveklöst nej, segregationen är ju total. Kan då Sverige förväntas att under 2000-talet anta islam som statsreligion? Svaret kan givetvis inte bli annat än ett rungande JA!!! Allah akbar, Allah akbar! Därför bör det vara smidigast att FN-soldaten konverterar, gifter sig med båda prinsessorna och tillskansar sig HELA landet.

Man av potent brd, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Incest ska stanna inom familjen
Förstår inte varför FN-soldaten vill gifta sig med någon som har fler tår än de flesta, kan han inte nöja sig med halva riket? Tycker att det bästa är om Carl Phillip gifter sig med en av sina systrar, traditionen att gifta sig med nära släktingar är lika gammal som kungahusen i Europa.

Prinsen av Danmark, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Den perfekta lösningen
Det bästa vore om Victoria gifte sig med någon ur det ärevördiga men störtade afghanska kungahuset, det skulle skänka fred och stabilitet till deras vackra land och dessutom slipper vi blanda ut det svenska kungahusets blod med en skrotlyftare från bondlandet.

Soraya, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank