Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
FN-soldaten kräver halva kungariket samt äktenskap med prinsessan Victoria.
FN-soldaten kräver halva kungariket samt äktenskap med prinsessan Victoria.

Svensk FN-soldat stämmer kungafamiljen

Publicerad: 2010-01-08

En svensk FN-soldat har dragit kungahuset inför rätta för bedrägeri efter vad han anser vara en sviken överenskommelse, tingsrätten i Stockholm kommer nu att ta upp fallet då man bedömt att kungens straffrättsliga immunitet inte täcker denna typ av fall.

FN-soldaten har precis återvänt till Sverige efter ett års tjänstgöring i Afghanistan där han tjänstgjort i den svenska delen av ISAF-styrkan som stöder det Afghanistanska statsbygget. Han menar att hans tjänstgöring var förknippad med en överenskommelse att han när han återvände skulle få gifta sig med en utav kungens döttrar samt erhålla halva Sverige att styra över.

Jurister spekulerar nu vad effekterna skulle bli ifall kungahuset skulle förlora fallet. En av prinsessorna, Victoria eller Madeleine, skulle tvingas bryta sin förlovning och istället gifta sig med soldaten, antagligen skulle det bli Victoria eftersom FN-soldaten har uttryckt en preferens för "heta brunetter med lite att ta av". Man räknar även med att Carl Phillip skulle bli påverkad eftersom han antagligen skulle förlora titlen Hertig av Värmland, eftersom det landskapet ligger inom den del av Sverige som soldaten helst vill styra över.

FN-soldaten företräds av stjärnadvokaten Peter Althin;
- Min klient anser att kungahuset har svikit sin del av en överenskommelse, och att utlovad ersättning har uteblivit.

- Han har riskerat sitt liv för konungariket Sverige och vill nu ha äktenskap med en av kungens döttrar samt befogenhet att styra över hälften av kungadömet, denna överenskommelse har förekommit tidigare i samband med tjänster för kungariket.

Peter Althin anser att de har goda förutsättningar att vinna fallet i tingsrätten;
- Det rör sig om en tradition som kan spåras åtskilliga hundra år bakåt i tiden, och det kommer bli svårt för dem att bevisa någonting annat,
förklarar Peter Altin entusiastiskt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev