Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Ett samlag av missionärstyp kommer nu att beskattas med 375 kronor.
Ett samlag av missionärstyp kommer nu att beskattas med 375 kronor.

(M): "skatt på att knulla"

Publicerad: 2011-02-15

Under en presskonferens i Rosenbad imorse tillkännagav statsminister Fredrik Reinfeldt att samlag i hemmet nu är att betrakta som en beskattningsbar tjänst.

Detta innebär att hundratusentals svenskar från och med den 1:a Mars kommer att behöva betala för att ha sex, och den nya skatten gäller såväl ensamstående som de som lever i ett par-förhållande. Förlorarna är familjer samt snygga tjejer och killar, de som knappt kommer beröras av den nya skatten är pensionärer, manliga Sverigedemokrater samt unga killar som tycker om dataspel.

Finansminister Anders Borg har kommenterat varför den nya skatten införs;
- Det är helt orimligt att den här sortens tjänst förblir otaxerad, enligt våra beräkningar går statskassan miste om minst 15 miljarder kronor per år i uteblivna skatter där dessa tjänster utförs.

Åtskilliga kritiker har vänt sig mot vad man anser vara en hög skatt för ett samlag, i åldern 18-25 ligger skattesatsen på 375 kronor för ett samlag i missionärsställning, Anders Borg försvarar dock priset som fullt rimligt;
- Skatten på ett samlag är baserad på vad du skulle betala på den öppna marknaden, där ligger priset på mellan 600 - 2 000 kronor beroende på kvalitet och tillgång, momsen på detta blir circa 375 kronor.

- Fd arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin gjorde en grundlig undersökning av den öppna marknaden och skrev en rapport på strax innan han lämnade sin post, berättar Anders Borg.

Skattesatsen faller dock med de utövandes ålder och ett ligg i åldern 65-90 är betydligt billigare och ligger strax under hundralappen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons