Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Jimmie Åkesson med brorschan Khalid på Kafe Hassan.
Jimmie Åkesson med brorschan Khalid på Kafe Hassan.

Sjukskriven Jimmie Åkesson börjar älska invandrare

Publicerad: 2014-10-20

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är sjukskriven på obestämd tid, läkarna har diagnostiserat honom med så kallat utmattningssyndrom.

Jimmie Åkesson berättar hur sjukskrivningen redan inverkat positivt på honom;
- Nu när jag är sjukskriven för utmattningssyndrom har jag dragit nytta av RUT-avdraget och skaffat städhjälp, det var en afrikansk kvinna från östafrika, närmare bestämt Somalia.

- Jag var skeptisk till en början, men såhär med facit i hand kan jag konstatera att Abyan gör ett bra jobb, och hon luktar inte heller av någon konstig afrikansk mat eller så.


Åkesson berättar att den lediga tiden med sonen gjort att han tar det lugnt och återhämtar sig
- En vanlig dag brukar jag gå upp, äta frukost, förbereda lunchlåda åt min sambo och se ge mig ut på stan med sonen.

- Till en början kändes det ovant, men sen hittade jag ett café där andra pappor håller till. Hassans cafe, ägaren kommer visst från Irak, men det är straightforward, förutom Irakisk mat har dom kanelbullar, vaniljhjärtan, chokladbollar och sånt.

- Dom andra papporna är väldigt vänliga, dom kallar mig för deras bror eller "brorschan", trots att vi inte har någon familjeanknytning. Jag brukar sitta där och ta det lugnt i ett par timmar.

Spelberoendet och ledighet
- Det är bra att vara borta från datorer, inte bara pga stressen kring min roll som partiledare för Sverigedemokraterna utan även på grund av mitt spelberoende. En rädsla var att jag genast skulle ta till olika onlinekasinon under sjukskrivningen.


- Nu har jag har funnit ett bättre utlopp för mitt spelande, ifall sonen somnar i barnvagnen brukar jag ta ett parti tawla, eller backgammon som det heter på svenska. Det är ju enkelt att spela även om dom andra killarna på kafeet inte pratar så mycket svenska.


Åkesson inser att han på något vis måste ha förändrat sin värdegrund under sjukskrivningen, han medger även små saker i hans beteende som att han pratar mer högljutt i mobilen och att han har börjat köra bil med bluetoothheadset.

Han berättar även att han om ett par månader kommer att återvända till politiken, han kommer då att ändra inriktning en aning på Sverigedemokraterna till ett parti som främjar invandring, från främst mellanöstern och afrika.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SVD expressen dagens media aftonbladet nyheter idag SVT Nyheter 24
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 29 kommentarer

BIld fake
Här ser jag att Jimmi Åkesson bara har klippt in sitt face i bilden.

Jonatan Nystrm, (för 30 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: svenskar heter det inte svenne mongo
Du ska bara vara snäll nu. Sjäms du inte lilla grisvältare? Jag har själv bott i bode skåne, köpenhamn och tahiliip och ja trivs så ta det lugnt och kom inte här och bete dig som en sådär asså.

ani hammidalzogirozio, (för 33 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

svenskar heter det inte svenne mongo
folk som kommer till Sverige ska visa respekt och inte försöka använda nedvärderande ord som svenne. Tycker man kan visa lite tacksamhet jag hatar folk som är respektlösa emot mitt land eftersom vi hjälper sjukt många och ändå klagar de bara och helt ärligt om mitt land var i krig skulle jag inte fly bara fegisar som flyer så folk som flyer har inte rätten till att kaxa upp sig

brka fan inte var tacksam, (för 33 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

shoot the racist and the area turns red.
shoot the racist and the area turns red.

Mike, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Svart städhjälp
Äntligen tar han steget ut och ger definitionen "svart städhjälp" ett nytt ansikte! För övrigt kan jag tipsa Jimmie om att Backgammon även går att spela på nätet, dock med relativt mediokra insatser.

LjugarBaronen, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank