Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Jazzmusiken leder svenska ungdomar in i ett liderligt, osunt och kriminellt leverne.
Jazzmusiken leder svenska ungdomar in i ett liderligt, osunt och kriminellt leverne.

SD vill ha förbud mot Jazz

Publicerad: 2009-10-18

Under helgen organiseras Sverigedemokraternas partikongress, även kallad Landsdagarna, i Ljungbyhed i Skåne. På partikongressen har SD valt partiordförande samt diskuterat det kommande årets kärnfrågor.

Förutom diverse retorik gentemot de etablerade partierna, vilka SD uppfattar som elitister, var det mest förvånande Jimmie Åkessons krav på ett totalförbud mot Jazzmusik;
- Detta är en osvensk musiktradition som inte hör hemma i Sverige, jazzmusiken leder svenska ungdomar in i ett icke-svenskt leverne, Jazzen är dessutom en inkörsport till icke-skandinaviska relationer.

Åkesson menar att det finns åtskilliga risker förknippade med den Afroamerikanska musikstilen;
- Svenska ungdomar som lyssnar på den här musiken förleds lätt av det djuriskt rytmiskt erotiska i den. Över hela Sverige har jag hört om sammankomster där sån här "djungelmusik" spelats, efter ett par timmar är de unga männen aggressiva och kvinnorna överkåta, och det slutar nästan alltid i bråk.

Som alternativ till den Afroamerikanska musiken vill Jimmie Åkesson istället ha en svensk folkdans-revival, vals, schottis och hambo kan istället underhålla svenska ungdomar. Polska vill dock inte Åkesson inkludera eftersom han anser den som 'hopplöst slaviskt efterbliven', och att den skulle ta jobbet från de svenska danserna.
- Gammeldans är en sund svensk musiktraditon som skapar friska svenska ungdomar som inte bara vill sitta och lata sig och röka jazztobak hela dagarna, kommenterar Åkesson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 DN SydÖ HD SydSv SydSv2 GT NA
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!