Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Femåriga Lisa Engkvist har inlett en hatkampanj mot SD enligt Åkesson.
Femåriga Lisa Engkvist har inlett en hatkampanj mot SD enligt Åkesson.

SD anklagar femåring för "hatkampanj"

Publicerad: 2010-10-07

Sverigedemokraterna skapade stor uppståndelse när de inför Riksdagens öppnande valde att tåga ut ur storkyrkan under biskop Eva Brunnes predikan om rasism.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson förklarade efter incidenten att predikan var riktad mot hans parti och det var därför de valt att lämna kyrkan.

Idag blev återigen Sverigedemokraterna utsatta för en hatkampanj då femåriga Lisa Engkvist på Köttrosens dagis i Nacka räckte ut tungan mot Åkesson.

Händelsen inträffade när Jimmie Åkesson passerade Lisas dagis på sin färd mot Sveriges Riksdag. Lisa var vid tillfället i färd med att bygga sandsnäckor i en sandlåda tillsammans med två av sina vänner.

Lisa valde då att ställa sig invid staketet precis där Åkesson passerade, ropade "Blääh!" och sträckte ut tungan mot honom, därefter skrattade hon och sprang iväg för att gömma sig bakom en större låda som innehåller dagisets utomhusleksaker.

Åkesson blev mycket förskräckt av händelsen, fick genast upp sin mobiltelefon ur fickan via vilken han kontaktade sin partisekreterare Björn Söder och bad honom att genast uppmana alla partimedlemmar att blogga om incidenten.

- Detta är ännu en av de många hatkampanjer som riktats gentemot oss nationella, kommenterar Åkesson i ett uttalande till pressen.

En ansvarig vid dagiset Köttrosen i Nacka ursäktar det inträffade och berättar samtidigt att det är rätt vanligt att dagisbarnen busar med förbipasserande, samt uppmanade de förbipasserande att inte ta illa vid sig.

Lisas mamma, Jenny Engkvist, uppger att Lisa inte visste vem det var hon lipat åt, men att hon lovat att inte göra om det och att det fanns en överhängande risk för indraget lördagsgodis ifall så skedde igen.Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Dagen Dagen2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 22 kommentarer

Äckligt barn
Det där var ett synnerligen äckligt barn. Inte bara olyckligen utvecklingsstörd utan utvecklingsstörd med frenesi, vett och vilja. Litet som en skräckfilm faktiskt.

Poetisk Rttvisa, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Max
dagis, vad fan är det? Läroplan för dagis? Universitetsutbbildning på 7 terminer för o bli dagisfröken? Nej tack, det heter Förskola ^^

Max, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Baserad på en sann händelse?
Jag vet minst en femåring som förstår att SD har fel. Så lätt är det att begripa! Man kan förstå att den enda frågan de ägnar någon offentlig uppmärksamhet är frågan om hur synd det är om dem, eftersom det är fullkomligt sant att folk inte tycker om dem och det är väl det enda de kan säga utan att ha fel.

E, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

mullenö
Lisa fem gör sandsnäckor på dagiset köttrosen. Det är fan humor.

mullen, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Kul - men alltför mycket PK
Hitler var folkvald. måste man skära in ett hakkors i pannan på sig själv för att förstärka "våldmotSD" stämpeln så tycker jag att man kan sluta bet sig som högstadieelever, ta era fingrar ur röven och börja heila igen så att allt är som vanligt och vi vet var vi har er, på salem. fast nu kommer väl en kommentar om att han inte alls skar sig själv... kan man förneka förintelsen kan man väl förneka allt. hahahaha

muahaha, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank