Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Femåriga Lisa Engkvist har inlett en hatkampanj mot SD enligt Åkesson.
Femåriga Lisa Engkvist har inlett en hatkampanj mot SD enligt Åkesson.

SD anklagar femåring för "hatkampanj"

Publicerad: 2010-10-07

Sverigedemokraterna skapade stor uppståndelse när de inför Riksdagens öppnande valde att tåga ut ur storkyrkan under biskop Eva Brunnes predikan om rasism.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson förklarade efter incidenten att predikan var riktad mot hans parti och det var därför de valt att lämna kyrkan.

Idag blev återigen Sverigedemokraterna utsatta för en hatkampanj då femåriga Lisa Engkvist på Köttrosens dagis i Nacka räckte ut tungan mot Åkesson.

Händelsen inträffade när Jimmie Åkesson passerade Lisas dagis på sin färd mot Sveriges Riksdag. Lisa var vid tillfället i färd med att bygga sandsnäckor i en sandlåda tillsammans med två av sina vänner.

Lisa valde då att ställa sig invid staketet precis där Åkesson passerade, ropade "Blääh!" och sträckte ut tungan mot honom, därefter skrattade hon och sprang iväg för att gömma sig bakom en större låda som innehåller dagisets utomhusleksaker.

Åkesson blev mycket förskräckt av händelsen, fick genast upp sin mobiltelefon ur fickan via vilken han kontaktade sin partisekreterare Björn Söder och bad honom att genast uppmana alla partimedlemmar att blogga om incidenten.

- Detta är ännu en av de många hatkampanjer som riktats gentemot oss nationella, kommenterar Åkesson i ett uttalande till pressen.

En ansvarig vid dagiset Köttrosen i Nacka ursäktar det inträffade och berättar samtidigt att det är rätt vanligt att dagisbarnen busar med förbipasserande, samt uppmanade de förbipasserande att inte ta illa vid sig.

Lisas mamma, Jenny Engkvist, uppger att Lisa inte visste vem det var hon lipat åt, men att hon lovat att inte göra om det och att det fanns en överhängande risk för indraget lördagsgodis ifall så skedde igen.Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Dagen Dagen2
Annons
Cuzz Cazooka