Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Deodoranten vars namn SD ogillar, samt det frslag som SD skickat till Unilever.
Deodoranten vars namn SD ogillar, samt det frslag som SD skickat till Unilever.

SD i attack mot Axe deodorant

Publicerad: 2009-08-16

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fördömde under lördagen AXE deodoranter och beskyllde dem för att vara ett instrument för den politiskt korrekta lobbyn. Det är närmare bestämt deodoranten Axe Africa som Åkesson beskyllde för att vara ett exempel på en påtvingad mångkultur.

SD:s ordförande Jimme Åkesson kommenterar;
- Nu har den politiskt korrekta lobbyn gått för långt, i åratal har de försökt lura i oss att den första människan kommer ifrån Afrika och kallas för Lucy eller något sånt fånigt, och nu vill de även att vi ska spraya oss under armarna med mångkultur. Detta är ett typiskt exempel på hur politkerna gått de stora företagens ärenden bakom ryggen på svenska folket.

Åkesson bedyrar dock att det inte är rasism som ligger bakom uttalandet utan snarare en omtanke att olika nationer bör bevara sin egen kultur;
- Inom Sverigedemokraterna har vi nolltolerans mot rasism, men däremot inte sagt att allting har sin egen plats och AXE Africa:s plats är inte i Sverige utan med negrerna i Afrika.

Vidare framförde Åke Jimmesson en lösning på deodorantproblemet som han anser att AXE Africa utgör;
- Döp om deodoranten till något svenskt istället, och förändra lukten också, använd en svensk lukt som till exempel granbarr. En sådan deodorant passar in med vårt skandinaviska kulturarv och skulle vara naturlig i Sverige, inte en sån här deodorant med Afrikanskt lukt och namn.

När Svenskbladet kontaktar Unilever, det Brittisk-Holländska företag som äger varumärket AXE, för en kommentar berättar deras Skandinaviska talsekvinna Forsa Sandstrand;
- Unilever är ett globalt företag som tar avstånd från all sorts rasism och främlingsfientlighet, om Jimmie Åkesson vill lukta granbarr under armarna får han helt enkelt använda Wunderbaumgranar.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka