Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Sverigedemokraterna blev tvungna att ändra sin slogan efter SIFO:s misstag.
Sverigedemokraterna blev tvungna att ändra sin slogan efter SIFO:s misstag.

SD får 0% i senaste SIFO-undersökningen

Publicerad: 2010-09-16

Sverigedemokraterna får 0% i senaste väljarbarometern från SIFO.  

Detta är ett hårt bakslag för partiet som med partiledare Jimmie Åkesson, och ett gäng bittra killar som gillar att klaga i kommentarsfält på internet, i spetsen ett tag vittrade riksdagsplats. 

SIFO har låtit göra en intern utredning och felet som uppdagats sträcker sig tillbaka till 2008. 

Detta beror på att det var år 2008 som Dagens Svenskbladet startades. Förkortningen för Dagens Svenskbladet är DS, och det har visat sig att SIFO råkat vända på bokstäverna från DS - till SD. 

När man gjorde om de senaste 2 årens alla väljarbarometrar med de riktiga förkortningarna fick alltså Sverigedemokraterna 0% av rösterna.

De nära 4% av befolkningen som man trott har velat rösta på Sverigedemokraterna, har alltså i själva verket velat rösta på Dagens Svenskbladet. Detta är glada nyheter, inte minst för Svenskbladets chefredaktör, Birger Ollonborg som startade tidningen 2008:

- Vilken rolig överraskning! Men vi har ju trots allt haft en hel del läsare. Nu måste vi sätta oss ner och författa ett partiprogram och en skuggbudget på en eftermiddag. Men det gjorde ju SD, så särskilt svårt kan det inte vara.

Det är dock inte lika roliga nyheter för Jimmie Åkesson och hans kollega Erik "Ninjasparken" Almqvist:

- Det här är ett hårt bakslag för oss. Framför allt för mig personligen. Jag lånade 4 miljoner kronor av banken för att göra den där reklamfilmen - eller egentligen var det min mamma som lånade dem. Och först backar vi till 3,6 procent efter den reklamfilmen, och sen så kommer det här som ett slag i magen. 0%, det känns så ynkligt.

Vad ska du göra nu, Jimmie Åkesson?

- Nu ska jag åka hem till mitt pojkrum och lukta på min Ralph Lauren-parfym från 1997. Den luktar så himla gott. Sen ska jag lägga mig i fosterställning i min pojksäng och vänta till min mamma kommer in och frågar hur det är. Då tänker jag inte svara. Då kommer min mamma att sätta sig på sängkanten och fråga, med en annan, lenare röst, hur det - egentligen - är. Det är det bästa jag vet.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: expressen SvD Expressen2 resume Dagens Media SvD2 Expressen3 Nyheter24 Dn4
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 15 kommentarer

SD
Sist jag mätte hade SD 38.8% av mina sympatier.

Alois DeClerk, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Politik
SD siffror säger en hel del vad folk vill ha för politik. Att samtala om invandringen i politiskt syfte är ALDRIG något fel. Många använder ord som rasism vilket absolut bara är motpartiernas egna åsikter och säger INGENTING om rashat. SNARARE ÄR BROTTSISM ETT MER PASSANDE ORD FÖR SD POLITIKEN. 13,6%. Hade inte en aning att SD politiken var så attraktiv?

Ken, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

GRATTIS SD
NOVUS MÄTNING JANUARI-13........SD 9,4% och tredje största parti. NOVUS MÄTNING MAJ -13........SD 9,2% och tredje största parti SENTIOS MÄTNING MAJ-13.......SD 13,6% alla som läser denna tidning som verkar mentalt instabil kan googla på olika mätningar och få riktiga siffror. Men SD 13,6% , alla förstår att det säger över miljonen eventuella väljare. Förstå alla så starka ni är som röstar och vill ha denna politik. 13,6%....herregud. Då är hat om Eriksson väntade.

Jossan, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hi Hi
SIFOS UNDERSÖKNINAR, JO JO. VÄNDER MAN PÅ BOKSTÄVER I UNDERSÖKNINGAR OCH KOMMER PÅ DET FLERA ÅR EFTERÅT????? Vilka fler politiska partier har SIFO vänt bokstäver på?

Jocuba, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: SD!
Vad är det som röstats ned?! SD har sina ledamöter i Riksdagen, att 20 ledamöter sen inte kan rösta igenom någonting ensamma är en annan grej. Du har förväxlat 5,5% av rösterna med när man har över 50% av rösterna, det är då man har egen majoritet. 94,5% röstade INTE på SD och vill inte ha deras politik.

Enkel matematik, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank