Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Sverigedemokraterna blev tvungna att ändra sin slogan efter SIFO:s misstag.
Sverigedemokraterna blev tvungna att ändra sin slogan efter SIFO:s misstag.

SD får 0% i senaste SIFO-undersökningen

Publicerad: 2010-09-16

Sverigedemokraterna får 0% i senaste väljarbarometern från SIFO.  

Detta är ett hårt bakslag för partiet som med partiledare Jimmie Åkesson, och ett gäng bittra killar som gillar att klaga i kommentarsfält på internet, i spetsen ett tag vittrade riksdagsplats. 

SIFO har låtit göra en intern utredning och felet som uppdagats sträcker sig tillbaka till 2008. 

Detta beror på att det var år 2008 som Dagens Svenskbladet startades. Förkortningen för Dagens Svenskbladet är DS, och det har visat sig att SIFO råkat vända på bokstäverna från DS - till SD. 

När man gjorde om de senaste 2 årens alla väljarbarometrar med de riktiga förkortningarna fick alltså Sverigedemokraterna 0% av rösterna.

De nära 4% av befolkningen som man trott har velat rösta på Sverigedemokraterna, har alltså i själva verket velat rösta på Dagens Svenskbladet. Detta är glada nyheter, inte minst för Svenskbladets chefredaktör, Birger Ollonborg som startade tidningen 2008:

- Vilken rolig överraskning! Men vi har ju trots allt haft en hel del läsare. Nu måste vi sätta oss ner och författa ett partiprogram och en skuggbudget på en eftermiddag. Men det gjorde ju SD, så särskilt svårt kan det inte vara.

Det är dock inte lika roliga nyheter för Jimmie Åkesson och hans kollega Erik "Ninjasparken" Almqvist:

- Det här är ett hårt bakslag för oss. Framför allt för mig personligen. Jag lånade 4 miljoner kronor av banken för att göra den där reklamfilmen - eller egentligen var det min mamma som lånade dem. Och först backar vi till 3,6 procent efter den reklamfilmen, och sen så kommer det här som ett slag i magen. 0%, det känns så ynkligt.

Vad ska du göra nu, Jimmie Åkesson?

- Nu ska jag åka hem till mitt pojkrum och lukta på min Ralph Lauren-parfym från 1997. Den luktar så himla gott. Sen ska jag lägga mig i fosterställning i min pojksäng och vänta till min mamma kommer in och frågar hur det är. Då tänker jag inte svara. Då kommer min mamma att sätta sig på sängkanten och fråga, med en annan, lenare röst, hur det - egentligen - är. Det är det bästa jag vet.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: expressen SvD Expressen2 resume Dagens Media SvD2 Expressen3 Nyheter24 Dn4
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev