Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Turkar som jobbar i pizzerior är bland de farligaste islamisterna enligt Åkesson.
Turkar som jobbar i pizzerior är bland de farligaste islamisterna enligt Åkesson.

SD; "Alla muslimer är likadana"

Publicerad: 2009-10-27

- Alla muslimer är likadana och de är jättefarliga, påstår Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i sin senaste debattartikel i Aftonbladet.

I artikeln pekas muslimer ut som en homogen grupp med en hemlig agenda att islamisera Sverige.
- De många krigsflyktingar som riskerade att få sina familjer mördade i konflikter i Irak och Somalia är farliga muslimer. De vill helt säkert inget annat än att tvinga på resten av svenska folket sin religion istället för att försöka lappa ihop sina liv i ett nytt land jobbandes i städ- och restaurangjobb som ingen svensk vill röra.

Dessutom menar Åkesson att problemet med muslimerna i Sverige går längre tillbaka än flyktingar från dessa relativt färska konflikter;
- De många förföljda iranier som flydde från den hårdfundamentalistiska Ayatollans regim under 80-talets Iran är precis som alla andra muslimer från Mellanöstern som vill införa Sharia-lagar och vars första prioritet är att tvinga sina egna åsikter på andra människor.

- Jag såg nog hur de demonstrerade på Sergels Torg för införande av sharialagar direkt efter det där valet i Iran, eller vad det nu var de protesterade över, kommenterar Åkesson i sin artikel.

Åkesson fortsatter därefter sitt utspel, denna gång riktat gentemot folket från den anatoliska halvön;
- Dessutom har vi alla svensk-turkarna som bott här i Sverige i tjugo-trettio år samt deras barn som vuxit upp här. De är alla jättefarliga strikt troende muslimer som inte alls dricker Efes öl och arbetar 60 timmar i veckan i sina egenhändigt hoptjänade Pizzerior.

Även det forna Jugoslavien fick sig en slev av Åkessons kritik;
- De Bosnier som kommit till Sverige är också likadana som de andra farliga muslimerna och de är inte alls duktiga på fotboll och en inspiration för unga fotbollsspelare över hela Sverige.

Jimmie Åkesson avslutade sitt utspel med att klargöra att Sverigedemokraterna är ett "Israelvänligt" parti som stöder staten Israel, och därmed kan inte partiet beskyllas för att vara rasister. Åkesson motiverar partiets förhållning gentemot staten Israel med att "Israelerna har rätt och palestinierna har fel. Det är inte alls en komplicerad fråga som nämns redan i bibeln och sträcker sig tillbaka till över 2000 år sedan."


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Aftonbladet DN SvD SvD2 DN DN3 DN4 Expressen SvD3 SvD4 SvD5
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 14 kommentarer

Åkesson har rätt i til stor del.
Om ni läser och lär er om SHARIA-LAGAR så kommer ni fårstå att mycket av detta är sant. Men det där om pizzabagare är bara klassisk media som överdriver såklart. Pizzabagare är försvenskade sedan länge. Länder som följer sharia-lagar FÅR ENLIGT LAG inte låta försvenska sig själva, då detta ENLIGT DERAS LAG är straffbart med döden. LÄS PÅ OCH LÄR ER!

Steve, (för 12 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jag håller med
Ja det sant Palestinier är terrorister och Israel är demokratisk land.Det klart dom byggt muren ,för det annars kommit mera självmord bombade som tror att om dom dödar kommer dom till paradiset.Det tro jag står även i Koran goda gärningar ger god lön.Är mord och annat ondska god gärning

Dobrina, (för 29 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: driver han `?
Mycket stämmer tyvärr inte i vårt samhälle och mycket diskuteras inte! Man märker att svenskar har ingen kolla på mycket som pågår! Ingen verkar diskutera extrem rasism bland invandrare! Man talar inte heller om majoriteten är inte flyktingar! Vi i Sverige är så lättlurade tyvärr, folk skulle bara veta vad vad vissa skulle göra för uppehållstillstånd! Lika bra att okunskapen och naiviteten flödar i Sverige, annars skulle SD vinna 2014 :(:(:(:( tragiskt egentligen

---, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

driver han `?
Jag tänker göra allt i min makt för att ändra på dessa fördomar gentemot muslimer! han har en massa fördomar eftersom han INTE har någon kunskap... Dock är jag för ung nu, men jag ska försöka nu iaf...

pfft , (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ok?
Ni begriper att detta är (ett försök till, men inte särskilt rolig) satir va? Att det inte är på riktigt?

Sprkpolisen, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank