Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Enter ledda av sa Domeij belgrar Marianne Samuelssons hus p Gotland.
Enter ledda av sa Domeij belgrar Marianne Samuelssons hus p Gotland.

Samuelssons hus omringat

Publicerad: 2009-08-01

Vildsinta enter ledda av en hopkrupen och hobliknande Åsa Domeij marscherade under dagen mot det kritiserade strandbygget som landhövdingen Ingrid Samuelsson godkände åt en rik Gotländsk företagare. Val framme slog enterna sönder boning, den privata privata golfbanan och swimming poolen innan de fortsatte mot landshövdingen Marianne Samuelssons hus.

Den välkända företagaren är en av Gotlands största företagare och hade rensat ett kilometerstort område av strandskyddat område kring sitt hus för att ge plats at en privat golfbana, tennisplan, swimming pool samt en mindre Disneyworld park.

Man tror nu att enterna väckts av Åsa Domeij under en av hennes regelbundna skogspromenader där hon spatserat runt och pratat for sig själv och varit upprörd över Samuelssonaffaren. Att Domeij sedan mitten av 80-talet haft samma frisyr som hoben Sam Gamgi tros ha hjälpt till att övertyga enterna om det goda i deras gärning.

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand har kommenterat den osannolika affären;
- Jag vet att Samuelsson är, eller åtminstone var en god person, hon har förletts och vilseletts av någon som gett henne löften om makt och storhet. Jag tror att vi alla vet vem som egentligen ligger bakom detta, en ring att sämja dem, en ring att främja dem ...

Under lördagskvällen hade enterna nått fram till och omringat Samuelssons hus och börjat bombardera det med stenar samtidigt som de skrek åt Samuelsson att komma ut och möta dem.
- I en tid då tidigare allierade och vänner förletts av löften om makt är det viktigt att stå för sina ideal och det är precis vad jag gör, kommenterar Åsa Domeij ifrån ryggen på en sjuhundra år gammal Ent kallad Rövskägge.

Ledande politiker ur de två största politiska partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna har nu uttryckt lättnad över att även Miljöpartiet visat sig vara lika hycklande, korrupta och manipulerande som de själva.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 DN4 DN5 SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 DN6 SvD6 DN6
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev