Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
30 September 2023
 
Ruwaida ringde mat-relaterade samtal på sin arbetsmobil för 44.575 kronor
Ruwaida ringde mat-relaterade samtal på sin arbetsmobil för 44.575 kronor

Ruwaidas telefonräkning: En studie i frosseri

Publicerad: 2010-03-10

Mobiltelefonkostnaderna under 2008 och 2009 för de tolv borgarråden i Stockholms stadshus har granskats. Kostnaderna sticker ut för en person: Yvonne Ruwaida, Miljöpartiets oppositionsborgarråd hade dyrast räkning för tjänstemobilen, vars räkning landar på iögonfallande 44.575 kronor, dubbelt så mycket som något annat borgarråd.

Dagens Svenskbladet intresserade sig ytterligare för vad samtalen i fråga gick ut på, och kan som enda nyhetstidning idag berätta - efter samtal med diverse restauranger, konsumbutiker samt avfallshanterare runtom i staden - att samtalen handlade uteslutande om: onyttig mat. I alla dess former, och i svindlande mängder.

- Hon åt kopiösa mängder, berättar en partikollega som föredrar att vara anonym, och fortsätter:

- Hon tjatade dagligen om att gå till "Donken" på lunchrasterna, ibland flera timmar i förväg. Ibland var det första hon gjorde när hon kom in på morgonen var att ringa ett privat samtal där hon pladdrade på i timmar om hur fantastiskt det skulle bli att få pressa in ett par Quarter Pounders i käften på lunchrasten!

En tjänsteman vid statskontoret berättar besvärat;

- Det är ingenting olagligt som skett, våra folkvalda måste ju såklart få äta, men Ruwaida kanske visat lite dåligt omdöme här.

En taxichaufför som också han önskar förbli anonym berättar om hur Ruwaida oavbrutet i 40 minuter pratade med sin lokala konsumbutik om ifall de hade rätt sorts ballerina-kex i lager;

- Hon bjällrade på i en evighet! menar han.

Ruwaida var dessutom en ökänd personlighet på diverse hak runtom i staden.

- Hon beställde chockerande mängder mat varje gång var hon ringde och bokade bord, för endast en person. Dessutom insisterade hon på att fråga ut en massa konstiga saker om maträtterna också. Såsom vilken konsistens vi hade på béarnaisesåsen om man jämför med andra ställen, eller allmänt pladder om hur mycket kilo korv man kan sätta i sig på en timme om man bara ger sig fan på det. För i helvete, sådant vet väl inte vi! berättar stressad restaurangpersonal.

Vidare är Ruwaida portad från diverse buffér omkring i City. Li-Fang Xiao som driver kinarestaurangen "Fyra små lättöl" på Drottninggatan ryter i falsett:

- Hon är portad här sedan hon kom hit och frossade i fyra timmar på vår lunchbuffe. Det finns en gräns för hur mycket man får äta i en "ät så mycket du vill"-buffe!

Tipsen haglar in till Svenskbladets redaktion när det uppdagas i Stockholms restaurangliv att vi skall skriva en artikel om oppositionsborgarrådets matvanor, som tydligen också går under namnet "frosserskan". Många är frustrerade, andra kallar henne "den trognaste kund man kan ha".

Av förstående skäl väljer vi att selektera bland den allt annat än matnyttiga konsumtionsinformationen, men ett samtal var alldeles för märkligt och chockerande för att inte uppmärksammas - en representant från telefonsexlinjen "FEEDME", ett företag som tycks specialisera sig på förmedlingen av så kallade "Feeders" (män som tänder sexuellt på att mata kvinnor), konstaterade lugnt men ändå något hotfullt med beskedet:

- Leave Ruwaida alone.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Relaterade länkar: DN mynewsdesk SR DagensPS SVT
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev