Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
De rödgröna har nu släppt en gemensam låt som handlar om sjukförsäkringarna.
De rödgröna har nu släppt en gemensam låt som handlar om sjukförsäkringarna.

Rödgröna släpper låt om sjukförsäkring

Publicerad: 2010-10-28

Bara dagar efter att man uppgett att det rödgröna samarbetet är avslutat har de tre partierna överraskande släppt en gemensam låt om sjukförsäkringarna.

- Direkt efter valet var det många i den rödgröna ledningen som var besvikna och först hade vi tänkt släppa en cover på Ebba Gröns "Beväpna Er", berättar Mona Sahlin.

- Men vi insåg snabbt att det då kunde uppfattas som att vi var dåliga förlorare, så det var helt enkelt inte rätt låt. Vi var länge oense om vilken låt som skulle spelas in, förklarar Sahlin.

Mona Sahlins förslag var att vi skulle spela in "Dricka sprit och hålla käften" av de Lyckliga kompisarna eftersom det är ungefär så man måste göra för att stå ut de kommande fyra åren, Peter Eriksson och Wetterstrand propsade dock på "Det sura regnet" av Strebers eftersom det var det mest uppenbara svaret på den borgerliga miljöpolitiken.

Eftersom Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen ville Lars Ohly ett tag göra en cover på De Lyckliga Kompisarnas "Troll och Häxor" från 1991, men han ändrade sig snabbt.

- Givet det stora motorintresset hos SD:s väljare ändrade sig Ohly och ville istället göra en cover på Rude Kids "Raggare is a bunch of Motherfuckers", förklarar Maria Wetterstrand.

- Men till slut lyckades vi få honom att ignorera det där lilla skitpartiet, och i slutänden enades vi istället för denna nyskrivna låt som handlar om sjukförsäkringarna, den heter "Rövarfredde" eller "Utförsäkringsvisan" killen som sjunger kallas för Hatten, berättar Wetterstrand.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2
Annons
Cuzz Cazooka