Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
26 September 2023
 
Ander Borg är osäker på om an gillar den Rödgröna alliansen.
Ander Borg är osäker på om an gillar den Rödgröna alliansen.

Rödgröna lockar fler röster än alliansen

Publicerad: 2009-08-28

Den rödgröna oppositionen är åter i ledningen i väljaropinionen efter flera månader av jämnt läge, enligt Synovates augustimätning. De tre oppositionspartierna får tillsammans 49,7 procent mot 45,0 för regeringspartierna. Försprånget verkar dock inte vara ett resultat av rödgönt valkampanjande utan snarare en konsekvens av de borgerligas politik.

-Jag fattar ingenting, i en tid av arbetslöshet har vi sänkt skatterna, folk borde ju bli glada, ja det vill säga de som har jobb då såklart, kommenterar statsminister Fredrik Reinfeldt.

En av de störst minskningarna inom de borgerliga partierna finner man hos Folkpartiet;
- Detta är bara en svacka vi kommer igen, vi har ju genomfört en rad nya.populära bestämmelser. Till exempel har vi I liberalismens anda tvingat invandrartjejer att gå på sex- och samlevnadslektioner, det sverige behöver I denna kris är fler invandrartjejer som lär sig knulla, kommenterar partiledaren Jan björklund.

Kristdemokraterna lyckades marginellt vända ett bottenresultat genom att återintroducera den populäre fd partiledaren Alf Svensson till politiken igen. Insatta källor säger att veteranen är så synonym med partiet och har ett sånt gediget stöd hos väljarna att man nu överväger att helt byta namn på partiet till "Alf Svensson-demokraterna" för att på så vis slippa framtida identitetsproblem.

Det sista borgerliga partiet, Centern, har gatt bakat men har ett fortsatt starkt stöd hos landets jordbrukare, glesbygdsbor samt ensamma äldre kattägande galna  kvinnor. Jordbruksminister Eskil Eskilssons beskrivning av tidelag i Riksdagen tycks inte ha skadat partiets väljarstöd nämnvart, tvärtom uppmättes efteråt ett ökat stöd för partiet hos Gotlänningar samt Sveriges fårfarmare.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD
Annons